Energielabel bedrijfspand aanvragen

Per 1 januari 2021 geldt voor bedrijfspanden een nieuw energielabel (EP-U/B). Voor kantoren is per 2023 een energielabel C verplicht. 

Wanneer is energielabel verplicht

Voor kantoren groter dan 100 m² is het vanaf 1 januari 2023 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Zo niet, dan mag het pand niet meer als kantoor gebruikt worden.

Er gelden uitzonderingen voor panden waarbij minder dan 50% van het pand als kantoor gebruikt wordt, voor monumentale panden en voor panden die binnen 2 jaar gesloopt worden of een andere functie krijgen.

Voor industriële bedrijfspanden geldt geen verplichting. Maar heeft uw industriële bedrijfspand een kantoor of een showroom groter dan 50m², dan geldt de verplichting wel voor dit deel.

partners-susteen-voor-werkgevers-zakelijk-gemeenten
close-up werken aan bureau-energielabel-bedrijfspand

Verplicht bij verkoop en verhuur

Een energielabel is verplicht bij verkoop of nieuwe verhuur van kantoren, scholen, universiteiten, bibliotheken, stadhuizen, vergadercentra, ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen, hotels, pensions, cafés, restaurants,  sporthallen, stadions, zwembaden, winkels, supermarkten, warenhuizen en showrooms van garages.

Energielabels blijven 10 jaar geldig vanaf registratiedatum. Heeft u dus een label dat niet ouder is dan 10 jaar, dan hoeft u bij verkoop geen nieuw label aan te vragen.

Uw label snel geregeld

Alleen een EP-geregistreerde energieadviseur mag een energielabel maken. Al onze adviseurs zijn volledig gecertificeerd. Dat geeft de zekerheid van een officieel en betrouwbaar label. Onze adviseur onderzoekt uw pand, maakt een label en registreert deze bij de overheid.

Doorlooptijd

Na uw aanmelding komt de adviseur tussen de 1 à 3 weken de opname uitvoeren. De registratie bij de overheid is afhankelijk van de grootte van uw pand en van de beschikbaarheid van bouwtechnische- en installatie gegevens en tekeningen. Heeft u deze beschikbaar, leg deze dan klaar. Dat verkort de doorlooptijd en beschikt u eerder over uw energielabel.

Prijzen

Label Oppervlak (t/m) Prijs ex. BTW.
     
EP-U/B 250 m² 599
EP-U/B 500 m² 749
EP-U/B 1000 m² 849
EP-U/B 1500 m² 1049
EP-U/B 2000 m² 1149

Prijzen voor grotere bedrijfspanden zijn op aanvraag.

Energielabel EP-U/B aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.