Wat houdt de actie in?

Wilt u graag uw woning verduurzamen om te besparen op uw energierekening? Maar u weet niet waar te beginnen? Gemeente Alkmaar en Susteen helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes. Hiervoor biedt de gemeente maar liefst 530 gratis energieadviezen aan. Het energieadvies van Susteen komt in de vorm van een woningverbeterplan. In dit plan leest u exact hoe u het beste aan de slag kan met de verduurzaming van uw huis. 

Als u meedoet met de actie komt een gecertificeerd adviseur bij u thuis. Hij kijkt naar dak,- vloer,- (spouw)muur- en glasisolatie en naar de mogelijkheid van warmtepomp en/of zonnepanelen. De adviseur besteedt ook aandacht aan uw (woon)wensen. Na afloop ontvangt u een uitgebreid en waardevol woningverbeterplan dat helemaal is afgestemd op uw situatie. Het is de ideale routekaart voor de verduurzaming van uw huis. We adviseren welke methode, materiaal en/of installatie voor u en uw woning het meest geschikt is. Ook krijg u inzicht in de kosten en in de besparingen. Daarnaast brengen we alle subsidies in kaart en wijzen wij u op gunstige financieringsmogelijkheden. Kortom, een volledig plaatje.

achterhoekse-isolatie-actie-susteen-energieloket

Hoe werkt het ?

 • U vult het formulier onderaan deze pagina in.
 • Hier kunt u direct een afspraak inplannen wanneer het u goed uitkomt.
 • De energieadviseur bekijkt op de afgesproken dag naar de beste maatregelen voor uw huis en spreekt met u over uw wensen. Het bezoekt duurt ongeveer 75 minuten.
 • U ontvangt een uitgebreid en waardevol woningverbeterplan van Susteen.
 • Kijk hier wat u van een woningverbeterplan kunt verwachten.
 • U vraagt offertes op bij uitvoerders van uw keuze. Kijk op de site van het duurzaam bouwloket voor een overzicht van goede lokale uitvoerders
 • Susteen kan u helpen met het beoordelen van de offerte, zodat u goed geïnformeerd de juiste keuze maakt.
susteen-alkmaar-energiebespaaractie-energie-besparen-duurzaam-wonen-lansingerland

Wat valt er binnen en wat valt er buiten de actie?

Het energieadvies dat u ontvangt gaat over de volgende isolatiemaatregelen die mogelijk zijn in uw woning. Bekijk hieronder welke maatregelen wel en niet binnen dit advies vallen.

Dit valt binnen de actie:

 • Spouwmuurisolatie
 • Vloer- en bodemisolatie in kruipruimte
 • Dakisolatie van binnenzijde dak
 • Glasisolatie met HR++ glas

Dit valt buiten de actie:

 • Dakisolatie van buitenzijde dak
 • Kozijnen bij glasisolatie

De ideale routekaart voor de verduurzaming van uw huis

jong stel op houten blok voor muur

Waarom meedoen aan deze actie?

Energiebesparing heeft alleen maar voordelen:

 • Gratis energieadvies op maat
 • Besparen op energiekosten
 • Verhogen van uw wooncomfort
 • Woningwaarde stijgt
 • Minder CO-uitstoot. Goed voor u en de wereld

Aanmelden 

Veelgestelde vragen

Ja. Wij werken met veel verschillende aanbieders samen. Hierdoor zijn wij  niet afhankelijk van één product en kunnen dus onafhankelijk adviseren. Bovendien doen we nog iets veel beters. Wij garanderen namelijk onze plannen en berekeningen. Bij een fout in een onafhankelijk advies, sta je uiteindelijk toch met lege handen. Bij een gegarandeerd plan wordt een eventuele fout financieel gecompenseerd. Op deze manier nemen wij het risico volledig van je over.

Wij maken een plan van alle op de markt beschikbare technieken. Denk aan alle vormen van dak, vloer, bodem, glas en spouwmuurisolatie, verwarming (CV en (hybride) warmtepomp), ventilatie en zonnepanelen en zonneboiler. Maar eerlijk is eerlijk, er is ook een aantal zaken waar we niet over adviseren: kozijnen, zonnedakpannen, groendak en windmolens vallen niet in ons portfolio.

Ja en nee. Het kan niet onder de vlag van Susteen, maar sommige adviseurs bieden dit wel aan op persoonlijke titel. Wij brengen je graag met hen in contact. Dus hulp nodig? Bel onze klantenservice op 085 8085119.

Een woningverbeterplan is een concreet plan op het gebied van isolatie, efficiënte warmteopwekking en zonne-energie afgestemd op jouw huis en jouw wensen. Je krijgt niet alleen inzicht in kosten, opbrengsten en besparingen, wij garanderen ze. Dat is uniek in de markt! Verder krijg je inzicht in alle beschikbare subsidies en in gunstige financiering. We helpen jou indien gewenst bij het aanvragen. Kortom, alles is geregeld met één simpele handtekening.

Uiteraard. Het afnemen van een woningverbeterplan verplicht je niet tot het laten uitvoeren ervan. Maar dat zou wel heel jammer zijn. Maar de keus is geheel aan jou. 

Nee, een woningverbeterplan is niet inclusief energielabel. Heb je een energielabel nodig voor verkoop of verhuur van je huis, vraag dan hier een label aan bij Susteen.