Wat houdt de actie in?

Wilt u graag uw woning verduurzamen om te besparen op uw energierekening? Maar u weet niet waar te beginnen? Gemeente Alkmaar en Susteen helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes. Hiervoor biedt de gemeente maar liefst 530 gratis energieadviezen aan. Het energieadvies van Susteen komt in de vorm van een woningverbeterplan. In dit plan leest u exact hoe u het beste aan de slag kan met de verduurzaming van uw huis. 

Als u meedoet met de actie komt een gecertificeerd adviseur bij u thuis. Hij kijkt naar dak-, vloer-, (spouw)muur- en glasisolatie en naar de mogelijkheid van warmtepomp en/of zonnepanelen. De adviseur besteedt ook aandacht aan uw (woon)wensen. Na afloop ontvangt u een uitgebreid en waardevol woningverbeterplan dat helemaal is afgestemd op uw situatie. Het is de ideale routekaart voor de verduurzaming van uw huis. We adviseren welke methode, materiaal en/of installatie voor u en uw woning het meest geschikt is. Ook krijg u inzicht in de kosten en in de besparingen. Daarnaast brengen we alle subsidies in kaart en wijzen wij u op gunstige financieringsmogelijkheden. Kortom, een volledig plaatje.

achterhoekse-isolatie-actie-susteen-energieloket

Hoe werkt het ?

 • U vult het formulier onderaan deze pagina in.
 • Hier kunt u direct een afspraak inplannen wanneer het u goed uitkomt.
 • De energieadviseur bekijkt op de afgesproken dag naar de beste maatregelen voor uw huis en spreekt met u over uw wensen. Het bezoekt duurt ongeveer 75 minuten.
 • U ontvangt een uitgebreid en waardevol woningverbeterplan van Susteen.
 • Kijk hier wat u van een woningverbeterplan kunt verwachten.
 • U vraagt offertes op bij uitvoerders van uw keuze. Kijk op de site van het duurzaam bouwloket voor een overzicht van goede lokale uitvoerders
 • Susteen kan u helpen met het beoordelen van de offerte, zodat u goed geïnformeerd de juiste keuze maakt.
susteen-alkmaar-energiebespaaractie-energie-besparen-duurzaam-wonen-lansingerland

Wat valt er binnen en wat valt er buiten de actie?

Het energieadvies dat u ontvangt gaat over de volgende isolatiemaatregelen die mogelijk zijn in uw woning. Bekijk hieronder welke maatregelen wel en niet binnen dit advies vallen.

Dit valt binnen de actie:

 • Binnengevelisolatie
 • Vloer- en bodemisolatie in kruipruimte
 • Dakisolatie van binnenzijde dak
 • Glasisolatie met HR++ glas
 • Zonnepanelen
 • Warmtepomp

Dit valt buiten de actie:

 • Spouwmuurisolatie
 • Buitengevelisolatie
 • Dakisolatie van buitenzijde dak
 • Kozijnen bij glasisolatie

De ideale routekaart voor de verduurzaming van uw huis

jong stel op houten blok voor muur

Waarom meedoen aan deze actie?

Energiebesparing heeft alleen maar voordelen:

 • Gratis energieadvies op maat
 • Besparen op energiekosten
 • Verhogen van uw wooncomfort
 • Woningwaarde stijgt
 • Minder CO-uitstoot. Goed voor u en de wereld

Aanmelden 

Veelgestelde vragen

Ja, wij werken met veel verschillende aanbieders samen. Hierdoor zijn wij niet afhankelijk van één product of partij en kunnen dus onafhankelijk adviseren. 

Wij maken een plan van alle op de markt beschikbare technieken. Denk aan alle vormen van dak-, vloer-, bodem-, glas- en spouwmuurisolatie. En op gebied van verwarming en energieopwekking, namelijk CV en (hybride) warmtepomp, ventilatie en zonnepanelen en zonneboiler. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook een aantal zaken waar we niet over adviseren. Zo vallen kozijnen, zonnedakpannen, een groendak en windmolens niet in ons portfolio.

Ja en nee. Het kan niet onder de vlag van Susteen, maar sommige adviseurs bieden dit wel aan op persoonlijke titel. Wij brengen je graag met hen in contact. Dus hulp nodig? Bel onze klantenservice op 085 8085119.

Het advies is een concreet plan op het gebied van isolatie, efficiënte warmteopwekking en zonne-energie afgestemd op jouw huis en jouw wensen. Je krijgt inzicht in de kosten, opbrengsten, besparingen en terugverdientijden. Verder krijg je inzicht in alle beschikbare subsidies en in gunstige financieringen. We helpen jou indien gewenst bij het aanvragen. Ook ontvang je vrijblijvende offerte(s) van onze partners. Deze partners zijn door ons geselecteerd op basis van ervaring, betrouwbaarheid en producten met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zo hoef je niet zelf op zoek te gaan naar passende offertes van uitvoerende partijen. Kies je ervoor om de offerte te tekenen? Dan gaat Susteen voor je aan de slag. Kortom, alles is geregeld met één simpele handtekening.

Uiteraard zijn het advies en de bijhorende offertes geheel vrijblijvend. Het afnemen van een advies verplicht je niet tot het laten uitvoeren ervan. De keus is geheel aan jou en je zit dus nergens aan vast. 

Nee, u ontvangt bij een Optimaal Bespaaradvies, Energieneutraal -, Gasloos - en Warmtepompadvies geen energielabel. Bij ons Verbeterplan met energielabel ontvang je wel een energielabel als je via Susteen laat uitvoeren. In dit advies lees je ook wel energielabel je maximaal kan bereiken met jouw woning. Bekijk ons Verbeteradvies via onderstaande knop. Heb je geen advies, maar alleen een energielabel nodig voor verkoop of verhuur van je huis, vraag dan hier een label aan bij Susteen. 

Verbeteradvies met energielabel

Als je er voor kiest om de offerte bij jouw advies te tekenen, zodat de maatregelen worden uitgevoerd? Dan kan je de getekende offerte per post sturen of uitprinten, scannen en mailen naar info@susteen.nl. Uiteraard kunnen wij je hierbij helpen als dat nodig is. 

Staat er op de offerte dat je een aanbetaling moet voldoen, dan verwerken wij deze aanbetaling zodra wij deze hebben ontvangen. Wij sturen de opdracht naar de uitvoerende partij en zij zullen contact opnemen voor het maken van een afspraak. Je hoeft dus niet zelf contact op te nemen met de uitvoerder.