Gemeenten spelen een centrale rol in de energietransitie. Wij ontzorgen jou én bewoners met een effectieve en bewezen aanpak die wij naadloos aansluiten op jouw warmtevisie. 

 

Oplossingen die werken!

Wij helpen bewoners met het verduurzamen van hun woning. Dit doen we voor woningeigenaren en huurders. Het aanbod voor eigenaren valt uiteen in twee aanpakken, namelijk het integraal energieadvies en de collectieve inkoopactie. Voor huurders hebben we een adviesproduct met betrekking tot kleine energiebesparende en gedrags-maatregelen. Door onze unieke aanpak kunnen wij bewoners op grote schaal benaderen, waarbij we de persoonlijke situatie niet uit het oog verliezen.

Voor het integraal energieadvies brengt een gecertificeerd adviseur de energiebesparende maatregelen in kaart op basis van de (on)mogelijkheden van het huis en de woonwensen van de bewoner. Dit resulteert in een woningverbeterplan. Een waardevol document dat houvast biedt voor de volledige verduurzaming van de woning. Door de bijgeleverde offertes ontstaat een concreet handelingsperspectief,  waardoor de stap naar daadwerkelijke verduurzaming wordt gemaakt. Daarbij ontzorgen wij iedere klant met subsidieservice en financieringsoplossingen, zodat verduurzamen ook voor iedereen haalbaar is!

Susteen organiseert ook collectieve inkoopacties voor isolatie, zonnepanelen, zonneboiler en hybride warmtepompen, waarbij het woningbezoek startpunt is voor een productadvies met offerte(s). Deze acties lenen zich zeer goed voor bewoners die gefaseerd willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een aanbod met de beste prijs/kwaliteit verhouding.

 

Huurders hebben natuurlijk minder mogelijkheden om hun huis te verduurzamen dan eigenaren. Toch is er een wereld te winnen met kleine energiebesparende maatregelen en door zaken net even anders te doen. Susteen geeft advies aan huis over beide elementen. Wij leiden daar lokale adviseurs voor op. Deze aanpak laat zich goed combineren met een aanbod van energiebesparende producten in bijvoorbeeld een energiebespaarbox.

Susteen is bekend met de Lokale Aanpak Isolatie NIP/SpUk. Samen met de gemeente Lansingerland, Den Haag, Haarlem, Leiden, Urk en Zandvoort hebben wij het afgelopen jaar projecten succesvol opgestart. Vele lessen zijn inmiddels door ons samen met gemeenten geleerd. Wil je meer weten over wat Susteen voor jouw gemeente kan doen? Lees het via onderstaande knop.

Lokale aanpak Isolatie

Inwoners benaderen, activeren en begeleiden bij het verduurzamen van hun woning

Onze samenwerking

Susteen concretiseert wijkuitvoeringsplannen door met gemeente, lokale partners en bewoners een transitieplatform op te zetten en aan de hand van een meerjarenplan uit te voeren. De gemeentelijke ambitie en het wijk- en bewonersprofiel zijn leidend in de gekozen aanpak.

Door bewonersgroepen te enthousiasmeren om de klantreis te starten en vervolgens helpen deze te doorlopen, worden in wijken aardgasvrije(ready) woningen gerealiseerd. Hiervoor organiseren wij een communicatiecampagne en bieden we goed getimed een aantrekkelijk en uitgebreid verduurzamingsaanbod. Wij ontzorgen gemeenten en partners door projectmanagement, evaluaties en communicatie uit handen te nemen.

close-up handen schudden-partners-susteen

Onze samenwerking

Susteen concretiseert wijkuitvoeringsplannen door met gemeente, lokale partners en bewoners een transitieplatform op te zetten en aan de hand van een meerjarenplan uit te voeren. De gemeentelijke ambitie en het wijk- en bewonersprofiel zijn leidend in de aanpak die wordt gekozen.

Door bewonersgroepen te enthousiasmeren de klantreis te starten en vervolgens helpen deze te doorlopen, worden in wijken aardgasvrije(ready) woningen gerealiseerd. Hiervoor organiseren wij een communicatiecampagne en bieden we goed getimed een aantrekkelijk en uitgebreid verduurzamingsaanbod. Wij ontzorgen gemeenten en partners door projectmanagement, evaluaties en communicatie uit handen te nemen.

Hiermee onderscheiden we ons

Susteen is dé woningverduurzamer en zorgt ervoor dat bewoners woningen daadwerkelijk verduurzamen. Wij organiseren echte lokale projecten met altijd regionale of lokale uitvoerende bedrijven en werken samen met partners zoals energiecoöperaties en energieloket. Vaak vormen we partnerships die meerjarig lopen. Wij bieden je toegang tot een uitgebreid landelijk netwerk van gecertificeerde en ervaren adviseurs. En een goed bereikbare en vriendelijke klantenservice. Sinds 2010 zijn wij een professionele verduurzamingspartner voor vele gemeenten en regio’s. Susteen heeft alle ondersteunende ICT-systemen in eigen beheer ontwikkeld en is zo in staat gemeenten betaalbare en innovatieve maatwerkoplossingen in diensten en wijkplannen te bieden.

cinderella-klantervaring-susteen-den-helder

Klantcase: Gemeente Den Helder

Cinderella vond in Susteen een goede gesprekspartner

Gemeente Den Helder stelt samen met Susteen voordelige energieadviezen aan huis beschikbaar voor woningeigenaren. Cinderella is erg tevreden. “Ik wilde heel graag weten hoe ons huis erbij stond. En dan door de ogen van iemand die dat echt kan beoordelen.”

Lees het hier

Samenwerken

Wij praten graag verder om te zien wat we voor jouw gemeente kunnen betekenen. Neem contact op met Rob van Haren. 

Email: rob.vanharen@susteen.nl

Telefoon: 06 – 2637 6882

Samenwerken

Wij praten graag verder om te zien wat we voor uw gemeente kunnen betekenen.

Neem contact op met Rob van Haren.

rob.vanharen@susteen.nl

06 – 2637 6882