Een duurzaam huis voor iedereen

Met ons energieadvies op maat afgestemd op jouw wensen en woning maken wij energiezuinig wonen haalbaar en betaalbaar. Duurzaam en energieneutraal wonen is de toekomst. Laten we vandaag beginnen met de realisatie!

Susteen heeft meer dan 13 jaar ervaring met het verduurzamen van woningen.

Missiegedreven organisatie met een hart voor energiezuinig en duurzaam wonen.

Marktleider in Nederland op gebied van het verduurzamen van woningen

Het verhaal achter Susteen

Susteen is sinds 2009 gepassioneerd over onze missie ‘iedereen een duurzaam huis’. Samen werken wij aan dit doel en dit is ons verhaal!

In 2009 kwam Frank tot het schokkende inzicht dat een gemiddeld Nederlands huis binnen enkele decennia meer energie verbruikt voor verwarming dan nodig was voor de bouw van die woning. En dat terwijl er tegenwoordig (bijna) energie-neutrale woningen worden opgeleverd. Wat een geld- en energieverspilling. Wat een onnodige milieuschade. Dat kan en moest anders. Dat was het idee dat Frank niet meer losliet. Het is het idee achter Susteen. Frank gaat op zoek naar een partner en vond in Rob een medestander. Samen besluiten zij Susteen op te richten.

In 2010 richtten Frank en Rob Susteen op met als doel: mensen helpen bij de verduurzaming van hun leven. Een brede idealistische doelstelling die later toegespitst wordt op duurzaam wonen. Scherper, maar nog even gedreven door idealen.

Susteen streeft de verduurzaming van bestaande woningen toegankelijker, betaalbaarder en gemakkelijker maken. Het was de missie en dat is het vandaag nog steeds. Frank en Rob begonnen Susteen bij New Energy Docs Amsterdam-Noord. Toen nog een vergeten achterbuurt, nu het epicentrum van hip Amsterdam. Daar in het (tochtige) pand aan de Distelweg, namen Frank en Rob een aantal strategische beslissingen die tot op de dag van vandaag het succes van Susteen verklaren.

Flexibel blijven door software zelf te ontwikkelen en te beheren. Hierdoor kon (en kan) snel ingespeeld worden op ontwikkelingen en plaatselijk omstandigheden, zonder dat dit veel tijd en geld kost. Een gouden greep. Lean and mean.

Een ander belangrijk besluit was om weliswaar samen te werken met gemeenten en andere partners, maar te focussen op de particuliere eigenaar. Zij zijn uiteindelijk degene die beslissen over verduurzaming. Daar is een wereld te winnen.

Het concept staat, de software is gereed en Susteen heeft een landelijk netwerk opgebouwd van zowel adviseurs als uitvoerders. Susteen is klaar voor de eerste opdrachten. De gemeenten Haarlemmermeer en Gorinchem zijn de eerste gemeenten die een opdracht verstrekken. Ook wordt de eerste medewerker in dienst genomen.

Niet alleen gemeenten zijn natuurlijke partners van Susteen. Banken experimenteren met groene hypotheken en hebben behoefte aan een partner die toekomstige woningeigenaren kan adviseren over verduurzaming. Triodos is de eerste bank met wie Susteen een samenwerking aangaat. Er zullen er nog vele volgen. De eerste financiële medewerker komt op de payroll.

Na Amsterdam en Leiden (2011) kiest Susteen in 2013 domicilie in Den Haag. Dat is de stad waar Susteen nog steeds gevestigd is. Aanvankelijk anti-kraak, maar inmiddels in een goed geoutilleerd pand pal naast Station Mariahoeve aan de Bordewijklaan.

De klanten blijven komen en er is behoefte aan een klantenservice. De organisatie groeit door en in 2014 zijn er, naast Frank en Rob, nog 5 man werkzaam op kantoor.

Dit jaar bezoeken we onze 10.000 klant. De organisatie professionaliseert verder met de ontwikkeling van een CRM dat gekoppeld is aan de eigen advies- en offerte tooling. Zo blijven we in staat om de grote klantenstroom snel en efficiënt te bedienen.

In 2016 zet de groei stevig door met de samenwerking met Vereniging Eigen Huis en met de Bedrijven platform SLIM wonen in de drie noordelijke provincies. Voor beide organisaties bezoeken we duizenden woningen. Ook gaan we in de gemeente Heusden de eerste samenwerking aan met een energiecoöperatie.

Susteen blijft innovatief. In 2017 ontwikkelen we de unieke bespaargaranties. We hebben inmiddels zoveel ervaring en kunnen zo goed rekenen, dat we als enige in Nederland onze berekeningen durven te garanderen. Dit betekent dat we een bespaargarantie afgeven. Besparing niet gehaald, dan verschil uitgekeerd. Eerlijk is eerlijk. 2017 is ook het jaar dat we ons eerste gasloze huis opleveren.

Susteen maakt naam en in 2018 tekenen we een contract met het ministerie van Binnenlandse zaken. Samen met Buildinglabel en het CBS brengen we de energieprestatie van 5000 woningen in kaart. We hebben inmiddels 10 man op kantoor.

In 2020 stapt een investeerder in bij Susteen om te kunnen blijven groeien. Om actief te blijven in bestaande markten en nieuwe markten te kunnen betreden, zijn investeringen noodzakelijk. Met de komst van nieuwe aandeelhouders heeft Susteen een prima uitgangspositie om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. En is zij klaar voor de toekomst.

Als we naar de toekomst kijken zien we mooie kansen die goed aansluiten bij onze missie. Er zijn nieuwe markten zoals die van het energielabel en de komst van gasloze wijken. We kijken over de grens, letterlijk. En over de grenzen van ons eigen dienstenportfolio. Maar de focus blijft op ons doel ‘iedereen een duurzame woning’. Daar was het 12 jaar geleden om te doen en vandaag de dag nog steeds. 

Verduurzamen doen we samen!  Met onze partners hebben we in het afgelopen jaar 7622 klanten geholpen om hun woning energiezuinig te maken. Het grootste project was in gemeente Hollands Kroon. Uiteindelijk zijn we maar liefst 67 samenwerkingen aangegaan met gemeenten, banken en andere organisaties, een record! 

Dagelijks werken wij aan een duurzame toekomst voor Nederland. Zo maken wij elke dag het verschil. 

Onze mensen

Wij werken elke dag aan het helpen van klanten, ontwikkelen van producten en het behalen van resultaten. Maak kennis met de mensen achter Susteen.

Het team op kantoor

rob-over-ons-susteen-directeur

Rob
Directeur

frank-directeur-over-ons

Frank
Directeur

richard-over-ons-susteen-operationeel-manager

Richard
Operationeel manager

kauzi-over-ons-it-ontwikkeling

Kauzi
IT Ontwikkeling

chris-over-ons-susteen-coordinator-buitendienst

Christian
Coördinator Buitendienst

bandi-over-ons-susteen

Bandi
Manager Uitvoering

marouan-over-ons-susteen-binnendienst

Marouan
Teamleider Kwaliteitszorg

mart-over-ons-susteen-binnendienst

Mart
Binnendienst

emiel-over-ons-susteen-binnendienst

Emiel
Binnendienst

jasper-susteen-over-ons

Jasper
Binnendienst

marcelo-susteen-over-ons

Marcelo
Binnendienst

eline-over-ons-susteen-communicatie

Eline
Communicatie

Onze adviseurs 

Ontdek wat onze adviseurs drijft en wat zij belangrijk vinden in hun werk! 

Lees het hier

Andre
Adviseur

Cees
Adviseur

Eric
Adviseur

Henk
Adviseur

Henk
Adviseur

Jan Jaap
Adviseur

johan-susteen-over-ons

Johan
Adviseur

Joris
Adviseur

Jos
Adviseur

Martijn
Adviseur

Peter
Adviseur

Peter
Adviseur

susteen-adviseur-rogier

Rogier
Adviseur

Ruud
Adviseur

Sjon
Adviseur

Theo
Adviseur

Wim
Adviseur

Mannen met een missie

Rob en Frank zijn de mannen achter Susteen. 

Rob is één van de energiepioniers van Nederland. Als scholier deed hij in 1976 al een spreekbeurt over duurzame energie en in 1984 studeerde hij af aan de HTS richting energietechniek. Een aandachtsgebied waar toen nog niet zoveel belangstelling voor bestond dan tegenwoordig. In de jaren ’90 voltooid Rob ook nog een universitaire opleiding bedrijfskunde.

Rob werkte voor een ingenieursbureau bij gemeenten en bij consultancybureaus. Altijd op het snijvlak van energietechniek en beleid. Omdat hij aan alle kanten van de tafel heeft gezeten, kent hij als geen ander de verschillende belangen in de energiewereld.

Door zijn gedegen technische opleiding en zeer diverse ervaring, is hij als geen ander in staat om inhoud en proces optimaal te combineren. We kunnen wel stellen dat Rob het idee dat hij had voor z’n eerste spreekbeurt, nooit meer heeft losgelaten.

Na een studie technische bedrijfskunde, een carrière als consultant en een wereldreis besluit Frank dat het tijd is een eigen onderneming te starten. Liefst één die een bijdrage levert aan een betere wereld. Tijdens de verbouwing van zijn huis in 2008 bleek hoe moeilijk het is om de woning comfortabel en energiezuinig te maken.

Welke maatregelen moet je nemen? Met welke materialen door welke uitvoerder? Hoe kan ik subsidie aanvragen? In deze zoektocht is het idee voor Susteen geboren.

Een bedrijf dat mensen helpt de juiste keuzes te maken en het werk geheel uit handen kan nemen. Nu ruim tien jaar later is deze visie nog steeds actueel en hebben meer dan 50.000 woningbezitters van de diensten van Susteen gebruik gemaakt. Frank blijft intussen zoeken naar nieuwe mogelijkheden om Nederlandse woningen duurzamer te maken.

over-ons-susteen-rob-en-frank

Rob en Frank

Word jij onze collega?

 

Wil jij bijdragen aan de energietransitie en werken aan een duurzame toekomst voor Nederland? Susteen groeit en we hebben regelmatig ruimte voor nieuwe collega’s. Wij hebben vacatures op contractbasis en op ZZP-basis.

Bekijk hier onze actuele vacature. En misschien ben jij binnenkort onze nieuwe collega!

 

Onze vacatures

Werken bij Susteen?

Wil je ook werken aan een duurzaam Nederland?

Susteen groeit en we hebben regelmatig ruimte voor nieuwe collega’s. Wij hebben vacatures op contractbasis en op ZZP-basis.

Bekijk hier onze actuele vacature. En misschien ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

Vacatures