Een duurzaam huis voor iedereen

Met ons energieadvies op maat afgestemd op jouw wensen en woning maken wij energiezuinig wonen haalbaar en betaalbaar. Duurzaam en energieneutraal wonen is de toekomst. Laten we vandaag beginnen met de realisatie!

ervaring-susteen-over-ons

Susteen heeft sinds 2010 ervaring met het verduurzamen van woningen.

missiegedreven-susteen-over-ons

Missiegedreven organisatie met een hart voor energiezuinig en duurzaam wonen.

marktleider-susteen-over-ons

Marktleider in Nederland op gebied van het verduurzamen van woningen

Maak kennis met ons team

Persoonlijk, eerlijk en professioneel. Elke week werken deze héle enthousiaste mensen aan een duurzamer Nederland. Leer de mensen achter Susteen kennen. Ook bij ons werken? Bekijk de vacatures.

Ons team op kantoor Onze adviseurs

Ons team op kantoor

Ons team op kantoor werkt achter de schermen hard om onze missie te verwezenlijken en een duurzaam huis voor iedereen mogelijk te maken. Leer meer over de mensen die elke dag hun energie en expertise inzetten om jou te helpen bij het verduurzamen van uw woning. 

ons-team-susteen-over-ons-rob

Rob
Directeur

Rob is één van de energiepioniers van Nederland. Als scholier deed hij in 1976 al een spreekbeurt over duurzame energie en in 1984 studeerde hij af aan de HTS richting energietechniek. Een aandachtsgebied waar toen nog niet zoveel belangstelling voor bestond dan tegenwoordig. In de jaren 90 voltooid Rob ook nog een universitaire opleiding bedrijfskunde. Rob werkte voor een ingenieursbureau bij gemeenten en bij consultancybureaus. Altijd op het snijvlak van energietechniek en beleid. Omdat hij aan alle kanten van de tafel heeft gezeten, kent hij al geen ander de verschillende belangen in de energiewereld. Door zijn gedegen technische opleiding en zeer diverse ervaring, is hij al geen ander in staat om inhoud en proces optimaal te combineren. We kunnen wel stellen dat Rob het idee dat hij had voor z’n eerste spreekbeurt nooit meer heeft losgelaten.
marouan-susteen-over-ons-team

Marouan
Operationeel manager

Marouan is een efficiënte en betrokken professional. Als Operationeel Manager zorgt Marouan ervoor dat alles soepel verloopt binnen ons team en in onze dienstverlening. Zijn toewijding aan operationele efficiëntie en kwaliteit is ongeëvenaard. Hij coördineert verschillende afdelingen en waarborgt dat onze processen voldoen aan de hoogste normen. Hij is niet alleen gefocust op het behalen van resultaten en tevreden klanten, maar ook op het creëren van een inspirerende werkomgeving.

ons-team-susteen-dick

Dick
Senior boekhouder

Dick is de financiële held binnen Susteen. Als senior boekhouder staat hij aan het roer van onze financiële afdeling en beheert hij de financiële zaken met een bewonderenswaardige expertise. Met een schat aan kennis over boekhouding, subsidies en allerlei financiële aangelegenheden, kan je hem werkelijk alles vragen over geld.

eline-ons-team-susteen

Eline
Communicatie

Eline zorgt er als communicatieadviseur voor dat onze boodschappen helder en effectief worden overgebracht. Het schrijven van teksten, bijhouden van de socials en het vormgeven van onze website zijn dagelijkse bezigheden waardoor ze onze duurzame missie tot leven brengt.

ons-team-jurjen

Jurjen
IT-ontwikkeling

Jurjen, een waardevolle back-end developer, is de technische kracht achter Susteen. Als onze onmisbare techneut is hij de drijvende kracht achter de ontwikkeling van onze adviestool. Met een scherp oog voor detail en een passie voor technologie, bouwt Jurjen de technische ruggengraat van ons bedrijf.

kauzi-ons-team-susteen

Kauzi
IT-ontwikkeling

Kauzi werkt bij Susteen als ontwikkelaar. Hij zorgt er voor dat de adviestool, waarmee wij nauwkeurig de energiebehoeften van woningen doorrekenen, goed blijft werken. Met deze adviestool kunnen wij het huidige verbruik van woningen en de mogelijke besparingen berekenen. Ook zijn we in staat om met deze tool offertes uit te brengen voor de geadviseerde verduurzamingsmaatregelen. Onze adviestool speelt een cruciale rol in onze inspanningen om duurzamere woonomgeving te creëren. Daarnaast draagt Kauzi zorg voor de templates van de rapporten die wij versturen, zodat onze klanten een mooi advies ontvangen. Buiten zijn werk is Kauzi een fervent sportliefhebber en deelt hij graag boeiende weetjes. Met zijn toewijding aan innovatie en duurzaamheid draagt hij bij aan de missie van Susteen om de wereld groener te maken. 

tristan-susteen-over-ons-ons-team

Tristan
IT-ontwikkeling

Tristan is een belangrijk lid van het IT-team bij Susteen. Samen met zijn IT-collega’s, Jurjen, Kauzi en Tim, werkt hij aan de technische aspecten van het bedrijf. Ze zorgen ervoor dat alle digitale zaken soepel verlopen.

tim-susteen-ons-team-over-ons

Tim
IT-ontwikkeling

Tim draagt bij aan de algehele efficiëntie van Susteen. Zijn technische kennis is van onschatbare waarde voor het succes van Susteen. 

ons-team-susteen-levy

Levy
Binnendienst

Voor Levy is duurzaamheid niet slechts een woord, maar een overtuiging en passie die hij sinds jongs af aan is gaan ontwikkelen. Hij is opgegroeid met het besef dat je rekening houdt met een ander en dat kleine, positieve veranderingen grote gevolgen met zich mee kunnen brengen. Bij Susteen kan hij deze overtuigingen omzetten in actie en zo bijdragen aan een duurzamere toekomst.

eva-ons-team-susteen-over-ons

Eva
Binnendienst

Eva maakt doelbewust duurzame keuzes in alles wat ze doet, van haar voeding tot producten die ze koopt. Deze overtuiging leidde haar naar Susteen, waar ze haar passie omzet in concrete acties. In haar rol bij Susteen plant Eva afspraken in, bespreekt energieadviezen en offertes en waarborgt een vlekkeloze uitvoering van duurzame maatregelen. Ook staat Eva paraat om alle vragen van klanten te beantwoorden. Zo zorgt ze ervoor dat het gehele proces van advies tot uitvoering soepel en naar tevredenheid verloopt.

Onze adviseurs door heel Nederland

Bij Susteen weten we als geen ander dat het belangrijk is om deskundige en ervaren energieadviseurs als collega’s te hebben. Onze adviseurs zijn niet alleen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing, maar hebben ook een passie voor het helpen van mensen bij het verduurzamen van hun woning. 

andre-ons-team-susteen

Andre
Adviseur

cees-adviseur-susteen-ons-team

Coen
Adviseur

Eric
Adviseur

emko-susteen-ons-team

Emko
Adviseur

george-ons-team-susteen

George
Adviseur

gert-jan-ons-team-susteen

Gert Jan
Adviseur

“Als adviseur ‘Duurzaam wonen’ kom ik langs bij woningeigenaren voor een persoonlijk duurzaamheid advies. Om voor u als bewoner een comfortabel en economisch rendabele woning te creëren. Een stappenplan tot gasloos wonen voor nu of in de toekomst.”

henk-ons-team-susteen

Henk
Adviseur

“Uw woning, uw budget, uw energie. Uw huis verduurzamen levert u meer comfort, efficiënter energieverbruik en lagere kosten. Een goed plan van aanpak bestaat uit een op uw woning afgestemde combinatie van isolatie en installatie en levert u een zuinig huis met een aangenaam binnenklimaat. Start uw verduurzaming niet bij een aannemer, niet bij een installateur, maar bij een adviseur met kennis over de bouwkundige constructies, de installaties, het binnenklimaat en energiehuishouding voor een optimaal resultaat.”

henk-adviseur-susteen-ons-team

Henk
Adviseur

“Als voormalig allround timmerman en later als mutatie klachten opzichter, was het maken van energielabels een nieuwe uitdaging. Een paar jaar geleden ben ik begonnen bij Susteen en ik voelde mij daar dan ook meteen thuis. Met mijn ruime bouwkundige kennis en ervaring is elke woning voor mij een uitdaging. Daarnaast geeft ik de mensen ook soms advies om bijvoorbeeld een beter label te krijgen. Vooral oudere woningen zijn voor mij een grote uitdaging. Vaak doe ik eerst een inleidend praatje om de tafel, want vertrouwen krijgen in elkaar is een must! Je gaat tenslotte als vreemde door de gehele woning heen. Ook geef ik energieadviezen aan klanten met een kleine beurs. Meestal ga ik dan ook door de hele woning met de klant om hem of haar te wijzen op bepaalde punten die eenvoudig aangepakt kunnen worden met als doel nog meer energie te besparen zonder het comfort in de woning in te leveren. Hier en daar doe ik dan klusjes zoals het aanbrengen van radiatorfolie en ik vervang de douchekop, breng hier en daar buisisolatie aan en andere kleine aanpassingen. Kortom ik ben een allrounder voor de klanten.”

henri-ons-team-susteen

Henri
Adviseur

jeroen-ons-team-susteen

Jan Jaap
Adviseur

jeroen-ons-team-susteen

Jeroen
Adviseur

johan-susteen-ons-team

Johan
Adviseur

“Ik vind het belangrijk dat ik een bewoner kan helpen bij het verduurzamen van hun huis aan de hand van hun woonbehoeftes en de mogelijkheden van de woning. Ik kijk naar de bouw, de afwerking en de installatietechnische kenmerken, want alleen dan kan iemand de juiste keuzes maken. Mijn missie is om Nederland zuiniger en schoner te maken. De maatschappij van nu vraagt veel van onze aarde en we kunnen allemaal een stapje terug doen. Ik ben er trots op dat ik mijn kennis hiervoor kan inzetten en het motiveert mij enorm om zo bij te dragen aan een duurzame toekomst!”

john-susteen-ons-team

John
Adviseur

joris-adviseur-susteen-ons-team

Joris
Adviseur

jos-over-ons-ons-team-susteen

Jos
Adviseur

“Ik vind het fijn om mensen te helpen met energie besparen, dat geeft mij energie. Door de woning en de installatie te beoordelen kun je gericht aangeven waar de grootste energiebesparing zit. Als je dit combineert met de wensen van de klant komt er een mooi op maat advies uit waardoor klanten inzicht krijgen en gericht aan de slag kunnen. Op naar een duurzamer Nederland.”

martijn-adviseur-susteen-ons-team

Martijn
Adviseur

“Ik ben opgegroeid met de slogan ‘een beter milieu begint bij jezelf’. Voor woningeigenaren is dat ‘begin van een beter milieu’ soms lastig voor te stellen. De mogelijkheden voor verduurzaming lijken eindeloos en de wirwar van lokale en landelijke subsidies is niet altijd uitnodigend. Als adviseur maak ik graag samen met u de energie-puzzel op basis van uw (woon)wensen en de mogelijkheden van uw woning. Zo bespaart u geld en energie en verbetert uw wooncomfort.”

Peter
Adviseur

ruud-adviseur-susteen-ons-team

Ruud
Adviseur

sjon-adviseur-susteen-ons-team

Sjon
Adviseur

theo-adviseur-susteen-ons-team

Theo
Adviseur

wim-adviseur-susteen-ons-team

Wim
Adviseur

klanten-susteen-energieadvies-woningverduurzaming

45000+ adviezen 

energielabel-susteen

7000+ energielabels 

ervaring-susteen-homepagina

14 jaar ervaring

samenwerkingen-susteen-partners

600+ samenwerkingen

Het verhaal achter Susteen

Susteen is sinds 2010 gepassioneerd over onze missie ‘iedereen een duurzaam huis’. Samen werken wij aan dit doel en dit is ons verhaal!

In 2009 kwam Frank tot het schokkende inzicht dat een gemiddeld Nederlands huis binnen enkele decennia meer energie verbruikt voor verwarming dan nodig was voor de bouw van die woning. En dat terwijl er tegenwoordig (bijna) energie-neutrale woningen worden opgeleverd. Wat een geld- en energieverspilling. Wat een onnodige milieuschade. Dat kan en moest anders. Dat was het idee dat Frank niet meer losliet. Het is het idee achter Susteen. Frank gaat op zoek naar een partner en vond in Rob een medestander. Samen besluiten zij Susteen op te richten.

In 2010 richtten Frank en Rob Susteen op met als doel: mensen helpen bij de verduurzaming van hun leven. Een brede idealistische doelstelling die later toegespitst wordt op duurzaam wonen. Scherper, maar nog even gedreven door idealen.

Susteen streeft de verduurzaming van bestaande woningen toegankelijker, betaalbaarder en gemakkelijker maken. Het was de missie en dat is het vandaag nog steeds. Frank en Rob begonnen Susteen bij New Energy Docs Amsterdam-Noord. Toen nog een vergeten achterbuurt, nu het epicentrum van hip Amsterdam. Daar in het (tochtige) pand aan de Distelweg, namen Frank en Rob een aantal strategische beslissingen die tot op de dag van vandaag het succes van Susteen verklaren.

Flexibel blijven door software zelf te ontwikkelen en te beheren. Hierdoor kon (en kan) snel ingespeeld worden op ontwikkelingen en plaatselijk omstandigheden, zonder dat dit veel tijd en geld kost. Een gouden greep. Lean and mean.

Een ander belangrijk besluit was om weliswaar samen te werken met gemeenten en andere partners, maar te focussen op de particuliere eigenaar. Zij zijn uiteindelijk degene die beslissen over verduurzaming. Daar is een wereld te winnen.

Het concept staat, de software is gereed en Susteen heeft een landelijk netwerk opgebouwd van zowel adviseurs als uitvoerders. Susteen is klaar voor de eerste opdrachten. De gemeenten Haarlemmermeer en Gorinchem zijn de eerste gemeenten die een opdracht verstrekken. Ook wordt de eerste medewerker in dienst genomen.

Niet alleen gemeenten zijn natuurlijke partners van Susteen. Banken experimenteren met groene hypotheken en hebben behoefte aan een partner die toekomstige woningeigenaren kan adviseren over verduurzaming. Triodos is de eerste bank met wie Susteen een samenwerking aangaat. Er zullen er nog vele volgen. De eerste financiële medewerker komt op de payroll.

Na Amsterdam en Leiden (2011) kiest Susteen in 2013 domicilie in Den Haag. Dat is de stad waar Susteen nog steeds gevestigd is. Aanvankelijk anti-kraak, maar inmiddels in een goed geoutilleerd pand pal naast Station Mariahoeve aan de Bordewijklaan.

De klanten blijven komen en er is behoefte aan een klantenservice. De organisatie groeit door en in 2014 zijn er, naast Frank en Rob, nog 5 man werkzaam op kantoor.

Dit jaar bezoeken we onze 10.000 klant. De organisatie professionaliseert verder met de ontwikkeling van een CRM dat gekoppeld is aan de eigen advies- en offerte tooling. Zo blijven we in staat om de grote klantenstroom snel en efficiënt te bedienen.

In 2016 zet de groei stevig door met de samenwerking met Vereniging Eigen Huis en met de Bedrijven platform SLIM wonen in de drie noordelijke provincies. Voor beide organisaties bezoeken we duizenden woningen. Ook gaan we in de gemeente Heusden de eerste samenwerking aan met een energiecoöperatie.

Susteen blijft innovatief. In 2017 ontwikkelen we de unieke bespaargaranties. We hebben inmiddels zoveel ervaring en kunnen zo goed rekenen, dat we als enige in Nederland onze berekeningen durven te garanderen. Dit betekent dat we een bespaargarantie afgeven. Besparing niet gehaald, dan verschil uitgekeerd. Eerlijk is eerlijk. 2017 is ook het jaar dat we ons eerste gasloze huis opleveren.

Susteen maakt naam en in 2018 tekenen we een contract met het ministerie van Binnenlandse zaken. Samen met Buildinglabel en het CBS brengen we de energieprestatie van 5000 woningen in kaart. We hebben inmiddels 10 man op kantoor.

In 2020 stapt een investeerder in bij Susteen om te kunnen blijven groeien. Om actief te blijven in bestaande markten en nieuwe markten te kunnen betreden, zijn investeringen noodzakelijk. Met de komst van nieuwe aandeelhouders heeft Susteen een prima uitgangspositie om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. En is zij klaar voor de toekomst.

Als we naar de toekomst kijken zien we mooie kansen die goed aansluiten bij onze missie. Er zijn nieuwe markten zoals die van het energielabel en de komst van gasloze wijken. We kijken over de grens, letterlijk. En over de grenzen van ons eigen dienstenportfolio. Maar de focus blijft op ons doel ‘iedereen een duurzame woning’. Daar was het 12 jaar geleden om te doen en vandaag de dag nog steeds. 

Verduurzamen doen we samen!  Met onze partners hebben we in het afgelopen jaar 7622 klanten geholpen om hun woning energiezuinig te maken. Het grootste project was in gemeente Hollands Kroon. Uiteindelijk zijn we maar liefst 67 samenwerkingen aangegaan met gemeenten, banken en andere organisaties, een record! 

Dagelijks werken wij aan een duurzame toekomst voor Nederland. Zo maken wij elke dag het verschil. 

Werken bij Susteen?

Wil je ook werken aan een duurzaam Nederland?

Susteen groeit en we hebben regelmatig ruimte voor nieuwe collega’s. Wij hebben vacatures op contractbasis en op ZZP-basis.

Bekijk hier onze actuele vacature. En misschien ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

Vacatures
werken-bij-susteen

Word jij onze collega?

Wil jij bijdragen aan de energietransitie en werken aan een duurzame toekomst voor Nederland? Susteen groeit en we hebben regelmatig ruimte voor nieuwe collega’s. Wij hebben vacatures op contractbasis en op ZZP-basis.

Bekijk hier onze actuele vacatures. En misschien ben jij binnenkort onze nieuwe collega!

 

Onze vacatures