Energielabel woning detailopname aanvragen

Vanaf 1 januari 2021 bestaat er een nieuw energielabel voor woningen (EP-W). Voor de aanvraag van een omgevingsvergunning of bij oplevering van nieuwbouw of grootschalige renovatie moet altijd de detailopname (EP-W/D) worden toegepast. 

Wanneer heeft u een energielabel nodig?

Je hebt een energielabel nodig als je jouw huis verkoopt of verhuurt. Bij de oplevering van een nieuwbouwcomplex of na grootschalige renovatie is een detailopname (EP-W/D) verplicht. Ook voor de aanvraag van een omgevingsvergunning geldt de detailopnameverplichting.

Bij een bestaande woning kun je zelf kiezen voor een detail- of een basisopname (EP-W/B). Als een woning eenmaal is opgenomen volgens de detailmethode, dan zal in de toekomst de woning altijd volgens deze methode opgenomen moeten worden.

Detailopname geeft beter beeld

Een detailopname geeft een beter, of zoals de naam al aangeeft, een gedetailleerder beeld van de woning. Onderdelen en Rc-waardes worden nauwkeurig bepaald.oekomst de woning ook altijd volgens deze methode opgenomen moeten worden.

energielabel-aanvragen-susteen-woning-detailopname-partners
energieneutraal-advies-acties-van-susteen-duurzaamheid-energie-besparen-geld-warmtepompadvies

Snel en voordelig

Heb je een label voor een enkele woning nodig, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op voor het maken van een afspraak. Na de woningopname wordt het label gemiddeld na 5 werkdagen (max. 7) als PDF gemaild. Het woningbezoek duurt, afhankelijk van uw woning, tussen de 45 en 90 minuten. Het label wordt afgemeld bij de RVO en kost € 699,- all-in.

Energielabel voor meerdere woningen of complex

Levert u binnenkort een complex op van gerenoveerde of nieuwbouwwoningen, dan is een detailopname verplicht.  Susteen kan dit voor je verzorgen. Neem telefonisch, of via onderstaand formulier, contact op, dan maken wij een passende offerte voor je op.

 

Energielabel woning detailopname aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.