Energielabel woning aanvragen

Vanaf 1 januari 2021 bestaat er een nieuw energielabel voor woningen (EP-W). Het nieuwe label is veel uitgebreider dan het vorige en wordt afgegeven door een energieadviseur die hiervoor een huisbezoek aflegt. De methodiek van het vereenvoudigd energielabel is hiermee vervallen. Je kunt bij Susteen het nieuwe label aanvragen. 

energielabel-aanvragen-susteen-diensten-vastgoed-hypotheekverstrekkers-makelaars

Wanneer heeft u een energielabel nodig?

Je hebt een energielabel nodig als je jouw huis verkoopt of verhuurt. Energielabels blijven 10 jaar geldig vanaf registratiedatum. Heb je dus een definitief label dat niet ouder is dan 10 jaar, dan hoeft je bij verkoop geen nieuw label aan te vragen. Voorlopige labels zijn niet geldig. Lees via onderstaande knop alles over een energielabel voor woningen.

Bekijk hier

Snel en voordelig

Heb je een label nodig, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met je op voor het maken van een afspraak. Na de woningopname wordt het label gemiddeld na 5 werkdagen (max. 7) als PDF gemaild. Het woningbezoek duurt, afhankelijk van jouw woning, tussen de 45 en 90 minuten. Het label wordt afgemeld bij de RVO en kost €329,- all-in. Voor woningen > 300 m² is de prijs op aanvraag. 

energielabel-aanvragen-susteen-woning-detailopname-partners

Bosman

Het was een erg fijn contact met deze dienstverlener. We hadden snel een afspraak en de persoon die het label op kwam nemen was erg professioneel. Alles werd na- en opgemeten en na een week was het label beschikbaar. Zeker een aanrader.

energieneutraal-advies-acties-van-susteen-duurzaamheid-energie-besparen-geld-warmtepompadvies

Nieuwe energielabel kijkt naar 150 energie-indicatoren

De nieuwe bepalingsmethode (NTA 8800) heeft een nieuwe indicator voor de energieprestatie (in kWh/m2 per jaar). Het bijbehorende onderzoek kan niet op afstand worden uitgevoerd en vereist een huisbezoek door een vakbekwaam energieadviseur. De oude methodiek scoorde op 8 punten. Bij de nieuwe methode worden 150 gegevens in kaart gebracht. De uitkomst blijft een energielabel van A t/m G. Al onze adviseurs zijn gediplomeerd en gecertificeerd volgens de NTA8800.

 

Energielabel aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Onze adviezen

Bij Susteen kan je ook terecht voor een Optimaal Bespaaradvies, Energieneutraal advies, Gasloos advies, Warmtepompadvies en een Verbeteradvies met energielabel. 

Bekijk onze diensten