Energieadvies voor inwoners van gemeente Barneveld

U heeft meegedaan aan de warmtebeeldactie van de gemeente Barneveld. Op de foto’s ziet u waar uw woning warmte, en dus euro’s verliest. Het is verstandig om dit verlies te beperken. De gemeente Barneveld heeft Susteen gevraagd u hierbij te helpen met een energieadvies. Als u zich aanmeldt voor het energieadvies, neemt Susteen contact met u op voor een afspraak bij u thuis. Eén van onze adviseurs komt bij u langs en bekijkt de verduurzaammogelijkheden van uw woning. We maken bij deze actie onderscheid tussen een advies aan huurders en advies aan eigenaren.

 

Ik huur een woning

Coachgesprek en energiebespaaradvies

De mate van isolatie van uw woning en het type verwarmingsinstallatie bepalen voor een groot deel uw energiegebruik. Hierin bent u als huurder afhankelijk van uw verhuurder. Toch kunt u zelf ook heel veel doen. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen of door dingen soms net even anders te doen.

Als u zich aanmeldt voor deze actie dan komt er een energieadviseur bij u langs. De adviseur bekijkt samen met u uw huis en kijkt naar de mogelijkheden om energie te besparen. Denk bijvoorbeeld aan isolatie van verwarmingsbuizen in onverwarmde ruimtes, radiatorfolie, deurdrangers, tochtstrippen, ledlampen en  naar de instellingen van uw CV installatie. Ook geeft hij tips over energiezuinig verwarmen, koken en douchen. U ontvangt na afloop een advies waarin de belangrijkste tips en inzichten vermeld staan.

Een bezoek van een energiecoach duurt ongeveer 45 minuten. Het bezoek en het advies zijn gratis.  Daarnaast ontvangt u een aantal energiebesparende producten waarmee u kan besparen op uw energiegebruik!

Ik ben een woningeigenaar

Woningonderzoek en woningverbeterplan

Als eigenaar bent u in de gelegenheid om uw huis energiezuinig te maken. Als u meedoet met de actie komt een gecertificeerd adviseur bij u thuis. Hij kijkt naar dak,- vloer,- (spouw)muur- en glasisolatie en naar de mogelijkheid van warmtepomp en/of zonnepanelen.  De adviseur besteedt ook aandacht aan uw (woon)wensen.

Na afloop ontvangt u een woningverbeterplan dat helemaal is afgestemd op uw situatie. Het is de ideale routekaart voor de verduurzaming van uw huis. We adviseren welke methode, materiaal en/of installatie voor u het meest geschikt is. U krijgt inzicht in kosten en in besparingen. Daarnaast brengen we alle subsidies in kaart en wijzen wij u op gunstige financieringsmogelijkheden. Kortom, een volledig plaatje.

Het plan bevat naast het advies ook vrijblijvende offertes van Susteen. Als u gebruik maakt van het aanbod, bespaart u zich veel uitzoek- en regelwerk. Met één handtekening zet u alles in werking en regelt Susteen alles voor u. Susteen begeleidt u tijdens het hele proces van uitvoeren van de werkzaamheden, van begin tot eind.

Een huisbezoek duurt ongeveer 75 minuten. De kosten van een woningverbeterplan bedragen normaal € 249,- maar omdat de gemeente bijdraagt, betaalt u alleen een eigen bijdrage van € 50,-.

Waarom meedoen aan deze actie?

Het verduurzamen van uw woning en meedoen aan de actie heeft meerdere voordelen, namelijk:

  • Besparen op energiekosten;
  • Verhogen van uw wooncomfort;
  • Inzicht in de verduurzaammogelijkheden van uw woning;
  • Minder CO2 uitstoten. Goed voor u en de wereld.

 

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak met één van onze advisieurs.

Veel gestelde vragen

Ja. Wij werken met veel verschillende aanbieders samen. Hierdoor zijn wij  niet afhankelijk van één product en kunnen dus onafhankelijk adviseren. Bovendien doen we nog iets veel beters. Wij garanderen namelijk onze plannen en berekeningen. Bij een fout in een onafhankelijk advies, staat u uiteindelijk toch met lege handen. Bij een gegarandeerd plan wordt een eventuele fout financieel gecompenseerd. Op deze manier nemen wij het risico volledig van u over.
Wij maken een plan van alle op de markt beschikbare technieken. Denk aan alle vormen van dak, vloer, bodem, glas en spouwmuurisolatie, verwarming (C.V. en (hybride) warmtepomp), ventilatie en zonnepanelen en zonneboiler. Maar eerlijk is eerlijk, er is ook een aantal zaken waar we niet over adviseren: kozijnen, zonnedakpannen, groendak en windmolens vallen niet in ons portfolio.
Ja en nee. Het kan niet onder de vlag van Susteen, maar sommige adviseurs bieden dit wel aan op persoonlijke titel. Wij brengen u graag met hen in contact. Bel onze klantenservice op 085 8085119.
Een woningverbeterplan is een concreet plan op het gebied van isolatie, efficiënte warmteopwekking en zonne-energie afgestemd op uw huis en op uw wensen. U krijgt niet alleen inzicht in kosten, opbrengsten en besparingen, wij garanderen ze. Dat is uniek in de markt! Verder krijgt u inzicht in alle beschikbare subsidies en in gunstige financiering. We helpen indien gewenst bij het aanvragen. Kortom alles is geregeld met één simpele handtekening.
Uiteraard. Het afnemen van een woningverbeterplan verplicht u niet tot het laten uitvoeren ervan. Maar dat zou, zeker gezien onze garanties, wel heel jammer zijn. Maar de keus is geheel aan u.
Nee, een woningverbeterplan is niet inclusief energielabel. Heeft u een energielabel nodig voor verkoop of verhuur van uw huis,  vraag dan hier een label aan bij Susteen.