Ontzorging bij woningverduurzaming en energieadvies in Leiden

Wilt u energie besparen? Energie besparen is goed voor het milieu en uw portemonnee. De gemeente Leiden biedt woningeigenaren gratis energieadvies over isolatie van hun woning. Wees er snel bij en profiteer van het aanbod. 

Voorwaarden 

U woning heeft een lagere
WOZ-waarde dan € 355.000

Uw woning is voor
1992 gebouwd

U bent één van de
150 aanmelders.

Actie energieadvies Leiden 

Hoort u straks bij de 150 aanmelders? Dan komt er één van onze adviseurs bij u langs. De adviseur kijkt samen met u naar mogelijkheden en wensen om energie te besparen. En daarmee geld te besparen.

Wat doet de adviseur?  

 • De adviseur gaat na welke maatregelen het beste bij uw woonsituatie passen. U krijgt uitleg over de kosten, besparingen en opbrengsten.
 • De adviseur kan u prijsopgaves geven van lokale aanbieders. Zo weet de adviseur snel wat de kosten zijn van oplossingen die u samen hebt besproken. Denk bijvoorbeeld aan isolatie van uw vloer, dak of spouwmuur. Of de keuze voor isolerend glas. 
 • Verder vertelt de adviseur welke subsidies en regelingen u kunt gebruiken. Zo heeft de gemeente Leiden een subsidie beschikbaar die tot 70 procent van uw duurzame investering vergoedt.

Voordelen

 • Besparingen kunnen oplopen tot € 1.000 per jaar
 • Gemeente Leiden stelt subsidies beschikbaar waardoor tot wel 70% van de kosten terug verdiend kunnen worden
 • Deelname is gratis
 • U ontvangt een energieadvies op maat t.w.v. €289,-
 • Bij akkoord zet Susteen alles in werking en wordt alles voor u geregeld
 • Besparen op energiekosten
 • Verhogen van uw wooncomfort
 • Minder CO2 uitstoten; goed voor u en de wereld

Aanmelden

Het is op dit moment helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit adviestraject. Er was in deze subsidieregeling Isolatiemaatregelen ruimte voor 150 aanmeldingen. In een paar dagen tijd zijn er meer dan 150 aanmeldingen binnengekomen. De mogelijkheid om aan te melden is daarom gesloten.

Veelgestelde vragen

Ja, wij werken met veel verschillende aanbieders samen. Hierdoor zijn wij niet afhankelijk van één product of partij en kunnen dus onafhankelijk adviseren. 

Wij maken een plan van alle op de markt beschikbare technieken. Denk aan alle vormen van dak-, vloer-, bodem-, glas- en spouwmuurisolatie. En op gebied van verwarming en energieopwekking, namelijk CV en (hybride) warmtepomp, ventilatie en zonnepanelen en zonneboiler. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook een aantal zaken waar we niet over adviseren. Zo vallen kozijnen, zonnedakpannen, een groendak en windmolens niet in ons portfolio.

Ja en nee. Het kan niet onder de vlag van Susteen, maar sommige adviseurs bieden dit wel aan op persoonlijke titel. Wij brengen je graag met hen in contact. Dus hulp nodig? Bel onze klantenservice op 085 8085119.

Het advies is een concreet plan op het gebied van isolatie, efficiënte warmteopwekking en zonne-energie afgestemd op jouw huis en jouw wensen. Je krijgt inzicht in de kosten, opbrengsten, besparingen en terugverdientijden. Verder krijg je inzicht in alle beschikbare subsidies en in gunstige financieringen. We helpen jou indien gewenst bij het aanvragen. Ook ontvang je vrijblijvende offerte(s) van onze partners. Deze partners zijn door ons geselecteerd op basis van ervaring, betrouwbaarheid en producten met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zo hoef je niet zelf op zoek te gaan naar passende offertes van uitvoerende partijen. Kies je ervoor om de offerte te tekenen? Dan gaat Susteen voor je aan de slag. Kortom, alles is geregeld met één simpele handtekening.

Uiteraard zijn het advies en de bijhorende offertes geheel vrijblijvend. Het afnemen van een advies verplicht je niet tot het laten uitvoeren ervan. De keus is geheel aan jou en je zit dus nergens aan vast. 

Nee, u ontvangt bij een Optimaal Bespaaradvies, Energieneutraal -, Gasloos - en Warmtepompadvies geen energielabel. Bij ons Verbeterplan met energielabel ontvang je wel een energielabel als je via Susteen laat uitvoeren. In dit advies lees je ook wel energielabel je maximaal kan bereiken met jouw woning. Bekijk ons Verbeteradvies via onderstaande knop. Heb je geen advies, maar alleen een energielabel nodig voor verkoop of verhuur van je huis, vraag dan hier een label aan bij Susteen. 

Verbeteradvies met energielabel

Als je er voor kiest om de offerte bij jouw advies te tekenen, zodat de maatregelen worden uitgevoerd? Dan kan je de getekende offerte per post sturen of uitprinten, scannen en mailen naar info@susteen.nl. Uiteraard kunnen wij je hierbij helpen als dat nodig is. 

Staat er op de offerte dat je een aanbetaling moet voldoen, dan verwerken wij deze aanbetaling zodra wij deze hebben ontvangen. Wij sturen de opdracht naar de uitvoerende partij en zij zullen contact opnemen voor het maken van een afspraak. Je hoeft dus niet zelf contact op te nemen met de uitvoerder.