Ontzorging bij woningverduurzaming en energieadvies in Leiden

Wilt u energie besparen? Energie besparen is goed voor het milieu en uw portemonnee. De gemeente Leiden biedt woningeigenaren gratis energieadvies over isolatie van hun woning. Wees er snel bij en profiteer van het aanbod. 

Voorwaarden 

U woning heeft een lagere
WOZ-waarde dan € 355.000

Uw woning is voor
1992 gebouwd

U bent één van de
150 aanmelders.

Actie energieadvies Leiden 

Hoort u straks bij de 150 aanmelders? Dan komt er één van onze adviseurs bij u langs. De adviseur kijkt samen met u naar mogelijkheden en wensen om energie te besparen. En daarmee geld te besparen.

Wat doet de adviseur?  

 • De adviseur gaat na welke maatregelen het beste bij uw woonsituatie passen. U krijgt uitleg over de kosten, besparingen en opbrengsten.
 • De adviseur kan u prijsopgaves geven van lokale aanbieders. Zo weet de adviseur snel wat de kosten zijn van oplossingen die u samen hebt besproken. Denk bijvoorbeeld aan isolatie van uw vloer, dak of spouwmuur. Of de keuze voor isolerend glas. 
 • Verder vertelt de adviseur welke subsidies en regelingen u kunt gebruiken. Zo heeft de gemeente Leiden een subsidie beschikbaar die tot 70 procent van uw duurzame investering vergoedt.

Voordelen

 • Besparingen kunnen oplopen tot € 1.000 per jaar
 • Gemeente Leiden stelt subsidies beschikbaar waardoor tot wel 70% van de kosten terug verdiend kunnen worden
 • Deelname is gratis
 • U ontvangt een energieadvies op maat t.w.v. €289,-
 • Bij akkoord zet Susteen alles in werking en wordt alles voor u geregeld
 • Besparen op energiekosten
 • Verhogen van uw wooncomfort
 • Minder CO2 uitstoten; goed voor u en de wereld

Aanmelden

Het is op dit moment helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit adviestraject. Er was in deze subsidieregeling Isolatiemaatregelen ruimte voor 150 aanmeldingen. In een paar dagen tijd zijn er meer dan 150 aanmeldingen binnengekomen. De mogelijkheid om aan te melden is daarom gesloten.

Veelgestelde vragen

Ja. Wij werken met veel verschillende aanbieders samen. Hierdoor zijn wij  niet afhankelijk van één product en kunnen dus onafhankelijk adviseren. Bovendien doen we nog iets veel beters. Wij garanderen namelijk onze plannen en berekeningen. Bij een fout in een onafhankelijk advies, sta je uiteindelijk toch met lege handen. Bij een gegarandeerd plan wordt een eventuele fout financieel gecompenseerd. Op deze manier nemen wij het risico volledig van je over.

Wij maken een plan van alle op de markt beschikbare technieken. Denk aan alle vormen van dak, vloer, bodem, glas en spouwmuurisolatie, verwarming (CV en (hybride) warmtepomp), ventilatie en zonnepanelen en zonneboiler. Maar eerlijk is eerlijk, er is ook een aantal zaken waar we niet over adviseren: kozijnen, zonnedakpannen, groendak en windmolens vallen niet in ons portfolio.

Ja en nee. Het kan niet onder de vlag van Susteen, maar sommige adviseurs bieden dit wel aan op persoonlijke titel. Wij brengen je graag met hen in contact. Dus hulp nodig? Bel onze klantenservice op 085 8085119.

Een woningverbeterplan is een concreet plan op het gebied van isolatie, efficiënte warmteopwekking en zonne-energie afgestemd op jouw huis en jouw wensen. Je krijgt niet alleen inzicht in kosten, opbrengsten en besparingen, wij garanderen ze. Dat is uniek in de markt! Verder krijg je inzicht in alle beschikbare subsidies en in gunstige financiering. We helpen jou indien gewenst bij het aanvragen. Kortom, alles is geregeld met één simpele handtekening.

Uiteraard. Het afnemen van een woningverbeterplan verplicht je niet tot het laten uitvoeren ervan. Maar dat zou wel heel jammer zijn. Maar de keus is geheel aan jou. 

Nee, een woningverbeterplan is niet inclusief energielabel. Heb je een energielabel nodig voor verkoop of verhuur van je huis, vraag dan hier een label aan bij Susteen.