De actie

Particuliere woningeigenaren en huurders uit de gemeente Nissewaard kunnen hun gemeentlijke voucher inzetten voor een energieadvies. Met een goed advies kunt u een veelvoud van de waarde van de voucher besparen.

Hoe werkt het?

Als u zich aanmeldt voor de energiescan, neemt Susteen contact met u op voor een afspraak bij u thuis. De actie loopt van half januari 2022 tot en met juni 2022. 

 

Voor huurders in Nissewaard

Coachgesprek en energiebespaaradvies

De mate van isolatie van uw woning en het type verwarmingsinstallatie bepalen voor een groot deel uw energiegebruik. Hierin bent u als huurder afhankelijk van uw verhuurder. Toch kunt u zelf ook heel veel doen. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen of door dingen soms net even anders te doen. Als u meedoet met de actie komt er een speciaal opgeleide energiecoach bij u langs. Samen met deze coach bekijkt u uw woning en de coach geeft tips waar u maatregelen kan treffen zoals het plaatsen van radiatorfolie en/of leidingisolatie. Ook geeft de coach tips over het verwarmen, koken en douchen.

Een bezoek van een energiecoach duurt ongeveer 45 minuten. U ontvangt na afloop een advies waarin de belangrijkste tips en inzichten vermeld staan.

Voor eigenaren in Nissewaard

Woninginspectie en woningverbeterplan

Als eigenaar bent u in de gelegenheid om uw huis energiezuinig te maken. Een gecertificeerd adviseur kijkt naar de isolatie, ventilatie en verwarmingstechnieken in uw woning. De adviseur besteedt ook aandacht aan uw (comfort)wensen. Heeft u bijvoorbeeld last van tocht in huis of wilt u misschien gasloos wonen? OP basi van de woningbezoek en het gesprek maakt hij ee persoonlijk woningverbeterplan. Dit woningverbeterplan is een ideale routekaart voor de verduurzaming van úw huis.

Na het advies kunt u via de WoonwWijzerWinkel offertes opvragen voor de geadviseerde maatregelen. Zo kunt u gemakkelijk en concreet aan de slag.

Waarom meedoen aan deze actie?

Energiebesparing heeft alleen maar voordelen:

  • besparen op energiekosten
  • verhogen van uw wooncomfort.
  • minder CO2 uitstoten. Dat is niet alleen goed voor u, maar voor iedereen.
jong stel op houten blok voor muur

Aanmelden

Het aanmelden voor deze actie is niet meer mogelijk. 

Veel gestelde vragen

Ja. Wij werken met veel verschillende aanbieders samen. Hierdoor zijn wij  niet afhankelijk van één product en kunnen dus onafhankelijk adviseren. Bovendien doen we nog iets veel beters. Wij garanderen namelijk onze plannen en berekeningen. Bij een fout in een onafhankelijk advies, staat u uiteindelijk toch met lege handen. Bij een gegarandeerd plan wordt een eventuele fout financieel gecompenseerd. Op deze manier nemen wij het risico volledig van u over.
Wij maken een plan van alle op de markt beschikbare technieken. Denk aan alle vormen van dak, vloer, bodem, glas en spouwmuurisolatie, verwarming (C.V. en (hybride) warmtepomp), ventilatie en zonnepanelen en zonneboiler. Maar eerlijk is eerlijk, er is ook een aantal zaken waar we niet over adviseren: kozijnen, zonnedakpannen, groendak en windmolens vallen niet in ons portfolio.
Ja en nee. Het kan niet onder de vlag van Susteen, maar sommige adviseurs bieden dit wel aan op persoonlijke titel. Wij brengen u graag met hen in contact. Bel onze klantenservice op 085 8085119.
Een woningverbeterplan is een concreet plan op het gebied van isolatie, efficiënte warmteopwekking en zonne-energie afgestemd op uw huis en op uw wensen. U krijgt niet alleen inzicht in kosten, opbrengsten en besparingen, wij garanderen ze. Dat is uniek in de markt! Verder krijgt u inzicht in alle beschikbare subsidies en in gunstige financiering. We helpen indien gewenst bij het aanvragen. Kortom alles is geregeld met één simpele handtekening.
Uiteraard. Het afnemen van een woningverbeterplan verplicht u niet tot het laten uitvoeren ervan. Maar dat zou, zeker gezien onze garanties, wel heel jammer zijn. Maar de keus is geheel aan u.
Nee, een woningverbeterplan is niet inclusief energielabel. Heeft u een energielabel nodig voor verkoop of verhuur van uw huis,  vraag dan hier een label aan bij Susteen.