De actie

Particuliere woningeigenaren en huurders uit de gemeente Nissewaard kunnen hun gemeentlijke voucher inzetten voor een energieadvies. Met een goed advies kunt u een veelvoud van de waarde van de voucher besparen.

Hoe werkt het?

Als u zich aanmeldt voor de energiescan, neemt Susteen contact met u op voor een afspraak bij u thuis. De actie loopt van half januari 2022 tot en met juni 2022. 

 

Voor huurders in Nissewaard

Coachgesprek en energiebespaaradvies

De mate van isolatie van uw woning en het type verwarmingsinstallatie bepalen voor een groot deel uw energiegebruik. Hierin bent u als huurder afhankelijk van uw verhuurder. Toch kunt u zelf ook heel veel doen. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen of door dingen soms net even anders te doen. Als u meedoet met de actie komt er een speciaal opgeleide energiecoach bij u langs. Samen met deze coach bekijkt u uw woning en de coach geeft tips waar u maatregelen kan treffen zoals het plaatsen van radiatorfolie en/of leidingisolatie. Ook geeft de coach tips over het verwarmen, koken en douchen.

Een bezoek van een energiecoach duurt ongeveer 45 minuten. U ontvangt na afloop een advies waarin de belangrijkste tips en inzichten vermeld staan.

Voor eigenaren in Nissewaard

Woninginspectie en woningverbeterplan

Als eigenaar bent u in de gelegenheid om uw huis energiezuinig te maken. Een gecertificeerd adviseur kijkt naar de isolatie, ventilatie en verwarmingstechnieken in uw woning. De adviseur besteedt ook aandacht aan uw (comfort)wensen. Heeft u bijvoorbeeld last van tocht in huis of wilt u misschien gasloos wonen? OP basi van de woningbezoek en het gesprek maakt hij ee persoonlijk woningverbeterplan. Dit woningverbeterplan is een ideale routekaart voor de verduurzaming van úw huis.

Na het advies kunt u via de WoonwWijzerWinkel offertes opvragen voor de geadviseerde maatregelen. Zo kunt u gemakkelijk en concreet aan de slag.

Waarom meedoen aan deze actie?

Energiebesparing heeft alleen maar voordelen:

  • besparen op energiekosten
  • verhogen van uw wooncomfort.
  • minder CO2 uitstoten. Dat is niet alleen goed voor u, maar voor iedereen.
jong stel op houten blok voor muur

Aanmelden

Het aanmelden voor deze actie is niet meer mogelijk. 

Veelgestelde vragen

Ja, wij werken met veel verschillende aanbieders samen. Hierdoor zijn wij niet afhankelijk van één product of partij en kunnen dus onafhankelijk adviseren. 

Wij maken een plan van alle op de markt beschikbare technieken. Denk aan alle vormen van dak-, vloer-, bodem-, glas- en spouwmuurisolatie. En op gebied van verwarming en energieopwekking, namelijk CV en (hybride) warmtepomp, ventilatie en zonnepanelen en zonneboiler. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook een aantal zaken waar we niet over adviseren. Zo vallen kozijnen, zonnedakpannen, een groendak en windmolens niet in ons portfolio.

Ja en nee. Het kan niet onder de vlag van Susteen, maar sommige adviseurs bieden dit wel aan op persoonlijke titel. Wij brengen je graag met hen in contact. Dus hulp nodig? Bel onze klantenservice op 085 8085119.

Het advies is een concreet plan op het gebied van isolatie, efficiënte warmteopwekking en zonne-energie afgestemd op jouw huis en jouw wensen. Je krijgt inzicht in de kosten, opbrengsten, besparingen en terugverdientijden. Verder krijg je inzicht in alle beschikbare subsidies en in gunstige financieringen. We helpen jou indien gewenst bij het aanvragen. Ook ontvang je vrijblijvende offerte(s) van onze partners. Deze partners zijn door ons geselecteerd op basis van ervaring, betrouwbaarheid en producten met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zo hoef je niet zelf op zoek te gaan naar passende offertes van uitvoerende partijen. Kies je ervoor om de offerte te tekenen? Dan gaat Susteen voor je aan de slag. Kortom, alles is geregeld met één simpele handtekening.

Uiteraard zijn het advies en de bijhorende offertes geheel vrijblijvend. Het afnemen van een advies verplicht je niet tot het laten uitvoeren ervan. De keus is geheel aan jou en je zit dus nergens aan vast. 

Nee, u ontvangt bij een Optimaal Bespaaradvies, Energieneutraal -, Gasloos - en Warmtepompadvies geen energielabel. Bij ons Verbeterplan met energielabel ontvang je wel een energielabel als je via Susteen laat uitvoeren. In dit advies lees je ook wel energielabel je maximaal kan bereiken met jouw woning. Bekijk ons Verbeteradvies via onderstaande knop. Heb je geen advies, maar alleen een energielabel nodig voor verkoop of verhuur van je huis, vraag dan hier een label aan bij Susteen. 

Verbeteradvies met energielabel

Als je er voor kiest om de offerte bij jouw advies te tekenen, zodat de maatregelen worden uitgevoerd? Dan kan je de getekende offerte per post sturen of uitprinten, scannen en mailen naar info@susteen.nl. Uiteraard kunnen wij je hierbij helpen als dat nodig is. 

Staat er op de offerte dat je een aanbetaling moet voldoen, dan verwerken wij deze aanbetaling zodra wij deze hebben ontvangen. Wij sturen de opdracht naar de uitvoerende partij en zij zullen contact opnemen voor het maken van een afspraak. Je hoeft dus niet zelf contact op te nemen met de uitvoerder.