De gemeente Utrechtse Heuvelrug helpt sociale huurders met energie besparen. Dat doen ze met een gratis energieadvies en een gratis energiebox.

Hoe werkt het?

Als u meedoet met de actie komt er een energieadviseur bij u thuis. Deze adviseur geeft adviezen over kleine maatregelen zoals tochtstrippen en leidingisolatie. Ook geeft de adviseur tips over energiezuinig wassen, koken en verwarmen. Met deze adviezen en tips kunt u elk jaar veel geld besparen. Het huisbezoek duurt ongeveer 45 minuten.

Na afloop ontvangt u een rapport per email waarin de belangrijkste adviezen en tips nogmaals staan vermeld. Met dit rapport en legitimatiebewijs kunt u bij de HUBO in Leersum of van Dijk Bouwmarkt in Driebergen-Rijsenburg gratis een energiebespaarbox ophalen. In deze box zitten energiebesparende producten ter waarde van 50 euro.

jong stel op houten blok voor muur

Aanmelden

U kunt zich inschrijven voor deze actie op jouwhuisslimmer.nl

U kunt zich ook aanmelden tijdens de actiemiddagen op de markt. Wij staan

  • Donderdag 10 februari op de Kampweg in Doorn,
  • Woensdag 9 februari op de Traaij in Driebergen,
  • Vrijdag 11 februari op het Kerkplein in Leersum.

Op de actiemiddag delen we ook gratis energiebespaarboxen uit aan degene die geen scan willen. De voorraad is beperkt, dus op = op. Wilt u een energiebespaarbox ophalen, neem dan deze brief en een legitimatie mee. De energiebespaarbox is er alleen voor mensen met een sociale huurwoning.

Veelgestelde vragen

Ja. Wij werken met veel verschillende aanbieders samen. Hierdoor zijn wij  niet afhankelijk van één product en kunnen dus onafhankelijk adviseren. Bovendien doen we nog iets veel beters. Wij garanderen namelijk onze plannen en berekeningen. Bij een fout in een onafhankelijk advies, sta je uiteindelijk toch met lege handen. Bij een gegarandeerd plan wordt een eventuele fout financieel gecompenseerd. Op deze manier nemen wij het risico volledig van je over.

Wij maken een plan van alle op de markt beschikbare technieken. Denk aan alle vormen van dak, vloer, bodem, glas en spouwmuurisolatie, verwarming (CV en (hybride) warmtepomp), ventilatie en zonnepanelen en zonneboiler. Maar eerlijk is eerlijk, er is ook een aantal zaken waar we niet over adviseren: kozijnen, zonnedakpannen, groendak en windmolens vallen niet in ons portfolio.

Ja en nee. Het kan niet onder de vlag van Susteen, maar sommige adviseurs bieden dit wel aan op persoonlijke titel. Wij brengen je graag met hen in contact. Dus hulp nodig? Bel onze klantenservice op 085 8085119.

Een woningverbeterplan is een concreet plan op het gebied van isolatie, efficiënte warmteopwekking en zonne-energie afgestemd op jouw huis en jouw wensen. Je krijgt niet alleen inzicht in kosten, opbrengsten en besparingen, wij garanderen ze. Dat is uniek in de markt! Verder krijg je inzicht in alle beschikbare subsidies en in gunstige financiering. We helpen jou indien gewenst bij het aanvragen. Kortom, alles is geregeld met één simpele handtekening.

Uiteraard. Het afnemen van een woningverbeterplan verplicht je niet tot het laten uitvoeren ervan. Maar dat zou wel heel jammer zijn. Maar de keus is geheel aan jou. 

Nee, een woningverbeterplan is niet inclusief energielabel. Heb je een energielabel nodig voor verkoop of verhuur van je huis, vraag dan hier een label aan bij Susteen.