Onze dienst

Wij voeren op uw verzoek een warmtevraagberekening uit van uw woning. Op basis van deze berekening kunt u samen met Woondoo bepalen of uw huis geschikt is voor QSilence.  

Qsilence het PVT-systeem van Woondoo

Een PVT is een systeem waarin warmtepomp en zonnepanelen geïntegreerd zijn in één systeem. De elektriciteit die nodig is voor de warmtepomp, wordt opgewekt door de zonnepanelen. En de panelen zijn zo aangepast dat ze ook fungeren als buitenunit van de warmtepomp.

Dit systeem heeft drie grote voordelen. U bent in één keer van het gas af zonder verhoogde elektriciteitsrekening. De installatie bevat geen bewegende delen en is daardoor volledig geluidloos en zeer onderhoudsarm. En een PVT-systeem heeft geen zichtbare buitenunit. Dat geeft de installatie een mooi en strak uiterlijk.

Wat is een warmtevraagberekening?

De QSilence moet uiteraard in staat zijn om uw woning onder alle omstandigheden comfortabel te verwarmen. Om deze vraag te kunnen beantwoorden is het soms behulpzaam om een warmtevraagberekening uit te voeren.

Bij een warmtevraagberekening bepalen we maximale warmtevraag van uw woning. We berekenen hoeveel kilowatt energie uw woning vraagt wanneer alle kamers in uw huis worden verwarmd tot 21° C bij een buitentemperatuur van -10° C. Op basis van deze berekening en rekening houdend met uw woonwensen, kan Woondoo bepalen of QSilence voor u een passende oplossing is.

Hoe gaat een warmteberekening in zijn werk?

Om een warmteberekening te kunnen maken, moeten wij een gedetailleerde opname doen van uw woning. Met name het type woning, de grootte van de woning en de mate van isolatie van muren, ramen, vloer en dak bepalen de warmtevraag. Ook het type ventilatie in uw woning is belangrijk.

Voor deze opname komt een gecertificeerd adviseur uw huis inspecteren. Een opname duurt ongeveer 60 minuten. Binnen 5 werkdagen na de opname ontvangt u van ons de berekening per mail.

Wat kan ik van een warmteberekening verwachten?

Bij een warmtevraagberekening brengen we de warmtevraag van de huidige woning in kaart. Vervolgens berekenen in hoeverre we de warmtevraag kunnen terugbrengen met isolatiemaatregelen. Susteen kan deze maatregelen desgewenst voor u uitvoeren.

Uit de warmtevraagberekening is niet direct af te lezen of uw woning geschikt is voor QSilence. De geschiktheid van uw woning kan alleen worden vastgesteld in een gesprek met Woondoo waarbij zowel de uitkomst van onze berekening als uw woonwensen een rol spelen.

Wat kost een warmtevraagberekening?

De warmtevraagberekening kost € 299,-. Deze prijs is inclusief voorrijkosten, onderzoek, rapport en BTW.

Veel gestelde vragen

Ja. Wij werken met veel verschillende aanbieders samen. Hierdoor zijn wij  niet afhankelijk van één product en kunnen dus onafhankelijk adviseren. Bovendien doen we nog iets veel beters. Wij garanderen namelijk onze plannen en berekeningen. Bij een fout in een onafhankelijk advies, staat u uiteindelijk toch met lege handen. Bij een gegarandeerd plan wordt een eventuele fout financieel gecompenseerd. Op deze manier nemen wij het risico volledig van u over.
Wij maken een plan van alle op de markt beschikbare technieken. Denk aan alle vormen van dak, vloer, bodem, glas en spouwmuurisolatie, verwarming (C.V. en (hybride) warmtepomp), ventilatie en zonnepanelen en zonneboiler. Maar eerlijk is eerlijk, er is ook een aantal zaken waar we niet over adviseren: kozijnen, zonnedakpannen, groendak en windmolens vallen niet in ons portfolio.
Ja en nee. Het kan niet onder de vlag van Susteen, maar sommige adviseurs bieden dit wel aan op persoonlijke titel. Wij brengen u graag met hen in contact. Bel onze klantenservice op 085 8085119.
Een woningverbeterplan is een concreet plan op het gebied van isolatie, efficiënte warmteopwekking en zonne-energie afgestemd op uw huis en op uw wensen. U krijgt niet alleen inzicht in kosten, opbrengsten en besparingen, wij garanderen ze. Dat is uniek in de markt! Verder krijgt u inzicht in alle beschikbare subsidies en in gunstige financiering. We helpen indien gewenst bij het aanvragen. Kortom alles is geregeld met één simpele handtekening.
Uiteraard. Het afnemen van een woningverbeterplan verplicht u niet tot het laten uitvoeren ervan. Maar dat zou, zeker gezien onze garanties, wel heel jammer zijn. Maar de keus is geheel aan u.
Nee, een woningverbeterplan is niet inclusief energielabel. Heeft u een energielabel nodig voor verkoop of verhuur van uw huis,  vraag dan hier een label aan bij Susteen.