Onze dienst

Wij voeren op uw verzoek een warmtevraagberekening uit van uw woning. Op basis van deze berekening kunt u samen met Woondoo bepalen of uw huis geschikt is voor QSilence.  

Qsilence het PVT-systeem van Woondoo

Een PVT is een systeem waarin warmtepomp en zonnepanelen geïntegreerd zijn in één systeem. De elektriciteit die nodig is voor de warmtepomp, wordt opgewekt door de zonnepanelen. En de panelen zijn zo aangepast dat ze ook fungeren als buitenunit van de warmtepomp.

Dit systeem heeft drie grote voordelen. U bent in één keer van het gas af zonder verhoogde elektriciteitsrekening. De installatie bevat geen bewegende delen en is daardoor volledig geluidloos en zeer onderhoudsarm. En een PVT-systeem heeft geen zichtbare buitenunit. Dat geeft de installatie een mooi en strak uiterlijk.

Wat is een warmtevraagberekening?

De QSilence moet uiteraard in staat zijn om uw woning onder alle omstandigheden comfortabel te verwarmen. Om deze vraag te kunnen beantwoorden is het soms behulpzaam om een warmtevraagberekening uit te voeren.

Bij een warmtevraagberekening bepalen we maximale warmtevraag van uw woning. We berekenen hoeveel kilowatt energie uw woning vraagt wanneer alle kamers in uw huis worden verwarmd tot 21° C bij een buitentemperatuur van -10° C. Op basis van deze berekening en rekening houdend met uw woonwensen, kan Woondoo bepalen of QSilence voor u een passende oplossing is.

Hoe gaat een warmteberekening in zijn werk?

Om een warmteberekening te kunnen maken, moeten wij een gedetailleerde opname doen van uw woning. Met name het type woning, de grootte van de woning en de mate van isolatie van muren, ramen, vloer en dak bepalen de warmtevraag. Ook het type ventilatie in uw woning is belangrijk.

Voor deze opname komt een gecertificeerd adviseur uw huis inspecteren. Een opname duurt ongeveer 60 minuten. Binnen 5 werkdagen na de opname ontvangt u van ons de berekening per mail.

Wat kan ik van een warmteberekening verwachten?

Bij een warmtevraagberekening brengen we de warmtevraag van de huidige woning in kaart. Vervolgens berekenen in hoeverre we de warmtevraag kunnen terugbrengen met isolatiemaatregelen. Susteen kan deze maatregelen desgewenst voor u uitvoeren.

Uit de warmtevraagberekening is niet direct af te lezen of uw woning geschikt is voor QSilence. De geschiktheid van uw woning kan alleen worden vastgesteld in een gesprek met Woondoo waarbij zowel de uitkomst van onze berekening als uw woonwensen een rol spelen.

Wat kost een warmtevraagberekening?

De warmtevraagberekening kost € 299,-. Deze prijs is inclusief voorrijkosten, onderzoek, rapport en BTW.

Veelgestelde vragen

Ja, wij werken met veel verschillende aanbieders samen. Hierdoor zijn wij niet afhankelijk van één product of partij en kunnen dus onafhankelijk adviseren. 

Wij maken een plan van alle op de markt beschikbare technieken. Denk aan alle vormen van dak-, vloer-, bodem-, glas- en spouwmuurisolatie. En op gebied van verwarming en energieopwekking, namelijk CV en (hybride) warmtepomp, ventilatie en zonnepanelen en zonneboiler. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook een aantal zaken waar we niet over adviseren. Zo vallen kozijnen, zonnedakpannen, een groendak en windmolens niet in ons portfolio.

Ja en nee. Het kan niet onder de vlag van Susteen, maar sommige adviseurs bieden dit wel aan op persoonlijke titel. Wij brengen je graag met hen in contact. Dus hulp nodig? Bel onze klantenservice op 085 8085119.

Het advies is een concreet plan op het gebied van isolatie, efficiënte warmteopwekking en zonne-energie afgestemd op jouw huis en jouw wensen. Je krijgt inzicht in de kosten, opbrengsten, besparingen en terugverdientijden. Verder krijg je inzicht in alle beschikbare subsidies en in gunstige financieringen. We helpen jou indien gewenst bij het aanvragen. Ook ontvang je vrijblijvende offerte(s) van onze partners. Deze partners zijn door ons geselecteerd op basis van ervaring, betrouwbaarheid en producten met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zo hoef je niet zelf op zoek te gaan naar passende offertes van uitvoerende partijen. Kies je ervoor om de offerte te tekenen? Dan gaat Susteen voor je aan de slag. Kortom, alles is geregeld met één simpele handtekening.

Uiteraard zijn het advies en de bijhorende offertes geheel vrijblijvend. Het afnemen van een advies verplicht je niet tot het laten uitvoeren ervan. De keus is geheel aan jou en je zit dus nergens aan vast. 

Nee, u ontvangt bij een Optimaal Bespaaradvies, Energieneutraal -, Gasloos - en Warmtepompadvies geen energielabel. Bij ons Verbeterplan met energielabel ontvang je wel een energielabel als je via Susteen laat uitvoeren. In dit advies lees je ook wel energielabel je maximaal kan bereiken met jouw woning. Bekijk ons Verbeteradvies via onderstaande knop. Heb je geen advies, maar alleen een energielabel nodig voor verkoop of verhuur van je huis, vraag dan hier een label aan bij Susteen. 

Verbeteradvies met energielabel

Als je er voor kiest om de offerte bij jouw advies te tekenen, zodat de maatregelen worden uitgevoerd? Dan kan je de getekende offerte per post sturen of uitprinten, scannen en mailen naar info@susteen.nl. Uiteraard kunnen wij je hierbij helpen als dat nodig is. 

Staat er op de offerte dat je een aanbetaling moet voldoen, dan verwerken wij deze aanbetaling zodra wij deze hebben ontvangen. Wij sturen de opdracht naar de uitvoerende partij en zij zullen contact opnemen voor het maken van een afspraak. Je hoeft dus niet zelf contact op te nemen met de uitvoerder.