Energielabel woning aanvragen

Vanaf 1 januari 2021 bestaat er een nieuw energielabel voor woningen (EP-W). Het nieuwe label is veel uitgebreider dan het vorige en wordt afgegeven door een energieadviseur die hiervoor een huisbezoek aflegt. De methodiek van het vereenvoudigd energielabel is hiermee vervallen. U kunt bij Susteen het nieuwe label aanvragen. 

energielabel-aanvragen-susteen-diensten-vastgoed-hypotheekverstrekkers-makelaars

Wanneer heeft u een energielabel nodig?

U heeft een energielabel nodig als u uw huis verkoopt of verhuurt. Energielabels blijven 10 jaar geldig vanaf registratiedatum. Heeft u dus een definitief label dat niet ouder is dan 10 jaar, dan hoeft u bij verkoop geen nieuw label aan te vragen. Voorlopige labels zijn niet geldig. Lees via onderstaande knop alles over een energielabel voor woningen.

Bekijk hier

Snel en voordelig

Heeft u een label nodig, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met u op voor het maken van een afspraak. Na de woningopname wordt het label gemiddeld na 5 werkdagen (max. 7) als PDF gemaild. Het woningbezoek duurt, afhankelijk van uw woning, tussen de 45 en 90 minuten. Het label wordt afgemeld bij de RVO en kost €329,- all-in.

energielabel-aanvragen-susteen-woning-detailopname-partners
energieneutraal-advies-acties-van-susteen-duurzaamheid-energie-besparen-geld-warmtepompadvies

Nieuwe energielabel kijkt naar 150 energie-indicatoren

De nieuwe bepalingsmethode (NTA 8800) heeft een nieuwe indicator voor de energieprestatie (in kWh/m2 per jaar). Het bijbehorende onderzoek kan niet op afstand worden uitgevoerd en vereist een huisbezoek door een vakbekwaam energieadviseur. De oude methodiek scoorde op 8 punten. Bij de nieuwe methode worden 150 gegevens in kaart gebracht. De uitkomst blijft een energielabel van A t/m G. Al onze adviseurs zijn gediplomeerd en gecertificeerd volgens de NTA8800.

Energielabel aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Adviezen

Bij Susteen kan u ook terecht voor een optimaal bespaaradvies, energieneutraal advies, gasloos advies en warmtepompadvies. 

Bekijk onze diensten