Rekenkern van Susteen

Susteen heeft een volledig rekenkern ontwikkeld op basis van NTA 8800. Attestering hiervan is voorziern voor mei 2023. Wij gaan deze rekenkern gebruiken voor het bepalen van het wettelijk verplichte energielabel en voor het opstellen van onze energieadviezen. Door middel van een API, kan je ook gebruik maken van deze rekenkern. Hieronder vind je een overzicht van mogelijke toepassingen.

Bekijk de verschillende API-diensten

RVO Energie Besparing Verkenner API

Veel organisaties hebben gebruik gemaakt van de Energie Besparing Verkenner (EBVW) service van de RVO. Met deze dienst kon je eenvoudig energieadviezen opstellen of analyses van woningen maken inzake de energetische kwaliteiten. Na de overgang van de NEN naar de NTA8800 heeft de RVO besloten de dienst niet te updaten maar te beëindigen.

In samenwerking met Altum.ia heeft Susteen de dienst herontwikkeld. We hebben de rekenkern vervangen door een kern gebaseerd op de NTA8800. Verder hebben we alles zo veel mogelijk hetzelfde gehouden. Het resultaat is een werkende API die rekent conform de meest actuele methode en naadloos aansluit op de processen van iedereen die de EBVW API van de RVO gebruikte.

We hebben de gehele interface exact gelijk gehouden zodat overstappen heel eenvoudig en snel geregeld is. Wij helpen je hier graag bij.

datadiensten-susteen-overzicht-rekenkern-berkenen

Energie Quickscan API

Veel organisaties bieden een online quickscan aan waarmee gebruikers eenvoudig kunnen berekenen hoe en hoeveel energie ze kunnen besparen met duurzame maatregelen. Ook krijgen gebruikers inzicht in de benodigde investeringen en jaarlijkse besparingen.

Susteen kan de ‘motor’ leveren voor deze quickscans. Onze rekenkern is gebaseerd op de NTA8800 en maakt gebruik van actuele kostentabellen en werkt hierdoor nauwkeuriger dan alternatieve rekenkernen.

NTA8800 API

Bereken het energielabel, het verbruik of de mogelijke besparingen met onze NTA8800 API. Beschik je over alle benodigde data om een energielabel te berekenen, maar geen zin om deze handmatig in te voeren in Vabi of Uniec3? Dan is de NTA8800 API de oplossing. We kunnen het energielabel ook voor je afmelden.

Kosten schatter API

Wil je weten wat het kost om een bepaalde woning of een verzameling woningen te verduurzamen? Voer het adres in, eventueel met kenmerken van de woning en de Kosten schatter API gaat aan de slag. We raadplegen onze database om de fysieke kenmerken van de woning op te halen en zetten onze op de NTA8800 gebaseerde rekenkern aan het werk.

Je krijgt inzicht in de kosten om een woning bijvoorbeeld op label A te krijgen, of aardgasvrij dan wel energieneutraal te maken.

Verbruik schatter API

Wil je een betrouwbare inschatting van het energieverbruik van een bepaalde woning? De Verbruik schatter API geeft het antwoord.

Het verbruik op Postcode6 niveau is bekend. Susteen verdeelt dat totale verbruik over alle woningen op basis van de fysieke kenmerken van alle woningen. Zo komen we tot een betrouwbare inschatting van het werkelijke energieverbruik per woning.

Label schatter API

Alle energielabels van Nederland zijn beschikbaar via EP-online. Echter, veel woningen hebben in werkelijkheid een ander (beter) label dan het geregistreerde label. Met de Label schatter API weet je om welke woningen dat gaat.

Van label naar energieadvies API

Het energielabel document bevat veel informatie over de woning. Op basis hiervan kan de Van label naar advies API een goed energieadvies opstellen. Nadat je je labeldocument hebt ge-upload ontvang je een energieadvies per email. Met deze dienst kunnen particulieren meer waarde halen uit hun energielabel en kunnen aanbieders van energielabels zich onderscheiden.

Samenwerken

Wij praten graag verder om te zien wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Neem contact op met Rob van Haren, directeur Susteen.

Email: rob.vanharen@susteen.nl

Telefoon:  06 – 2637 6882

rob-contact-susteen

Andere diensten

Benieuwd waar Susteen je nog meer mee kan helpen? Bekijk onze zakelijke diensten via onderstaande knop.

Bekijk andere diensten

Samenwerken

Wij praten graag verder om te zien wat we voor uw organisatie kunnen betekenen.

Neem contact op met Frank Gerritsma, directeur Susteen.

frank.gerritsma@susteen.nl

06-4140.4041