Aanmelden voor de isolatie-actie

Op deze pagina kunt u zich aanmelden voor de collectieve isolatieactie van de gemeente Den Haag.

 • U meldt zich aan via onderstaand formulier
 • Susteen neemt binnen twee werkdagen telefonisch contact met u op voor het plannen van een afspraak.
 • We plannen een individuele afspraak of een afspraak voor (een deel van) de VvE
  • Voor individuele aanvraag: Raadpleeg de splitsingsakte of reglement voor welke maatregelen toestemming nodig is van de VvE.
  • Voor een VvE-aanmelding: Alle deelnemende woningen moeten op één dag en aansluitend bezocht kunnen worden.

 

 • De adviseur onderzoekt welke isolatiemaatregelen bij uw woning(en) passen
 • De adviseur spreekt met u (of leden van de VvE) over uw woonwensen
 • Na ongeveer 10 werkdagen ontvangt een op maat gesneden advies per mail.
 • Per geadviseerde maatregel ontvangt u een offerte van de uitvoerder die voor deze actie is gecontracteerd. Deze offerte is uiteraard vrijblijvend.
 • Voor de woningopname, het gesprek met de adviseur en het adviesrapport betaalt u per aanvraag eenmalig achteraf 50 euro.
 • Een woningbezoek voor een enkele woning duurt ongeveer 40 minuten. Voor een VvE trekken we tussen de 60 en 90 minuten uit.

Meer informatie nodig?

Kijk op de actiepagina, bekijk en download de uitgebreide brochure of neem contact op met de klantenservice van Susteen.

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.


Veel gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van deze actie?

Meedoen met de actie heeft meerdere voordelen. U krijgt een advies hoe u verder kunt verduurzamen en bent verzekerd van een goede en technische passende oplossing afgestemd op uw huis of VVE. Dat bespaart u veel uitzoekwerk. Het werk wordt uitgevoerd door betrouwbare partijen en heeft u in Susteen altijd een partij achter u waar u op kunt terugvallen voor vragen.

Is dit een goed moment te om te investeren?

Jazeker. De energieprijzen zijn op dit momenteel zeer hoog. Dat betekent dat u veel kunt besparen op uw maandelijkse lasten en dat u uw investering sneller heeft terugverdiend. Bovendien zijn er momenteel zowel landelijk als lokaal aantrekkelijke subsidies, waarmee soms wel de helft van de investering wordt vergoed.

.

.

Wat is het verschil tussen of ik me individueel aanmeld of met de VvE?

Bij een individuele aanmelding kijken we naar één appartement binnen de VvE. Hierbij brengen we de mogelijkheden van dat specifieke appartement in kaart. Is dit een appartement op de begane grond dan wordt er bijvoorbeeld gekeken naar vloerisolatie maar niet naar het dak. Bij een appartement op de bovenste verdieping is het omgekeerde het geval. Bij een aanmelding van de VvE kijken we ook naar alle mogelijkheden van het casco dat onder verantwoordelijkheid van de VvE valt.

Welke maatregelen kunnen we uitvoeren met en zonder instemming van de VvE?

Wilt u 100% zeker zijn, kijk dan in het reglement of splitsingsakte van uw vereniging.

In het algemeen geldt: binnengevelisolatie, glasisolatie, vloerisolatie en schuindakisolatie zijn meestal individueel mogelijk. Leg uw wensen in dat geval voor aan de VvE. Platdakisolatie (vanwege groot aandeel onderhoud) en spouwmuurisolatie (technische beperking) doet u bij voorkeur in verenigingsverband.

Het is altijd goed om uw mede-eigenaren op de hoogte te brengen van uw plannen. Komt u er niet uit, neem dan contact op met Susteen. U kunt dat al doen voordat u zich heeft aangemeld voor de actie.

Waarom kan alleen bij houten kozijnen dubbel glas gezet worden?

Dubbel glas is ‘dikker’ dan enkel glas. Hiervoor moet ruimte gemaakt worden in het kozijn. Houten kozijn kunnen worden aangepast, aluminium of stalen kozijn niet. Vervangt u ‘oud dubbelglas’ door HR++ in aluminium of stalen kozijnen, dan is het verstandig om te kijken of deze kozijnen nog een ronde mee kunnen. Er zijn namelijk aluminium kozijnen zonder geïsoleerde profielen. Toegevoegde waarde van HR++ glas is dan twijfelachtig omdat het kozijn werkt als koudebrug. Binnen deze actie wordt daarom alleen HR++ in houten kozijnen aangeboden. 

Welke maatregelen worden aangeboden?

In deze actie worden de volgende maatregelen aangeboden:

Spouwmuurisolatie, binnengevelisolatie (voorzetwand), schuindakisolatie (van binnenuit), platdakisolatie (van buitenaf), vloerisolatie en isolatieglas.

Maakt het uit hoe oud mijn woning is?

In principe niet, maar in het algemeen geldt dat een huis met een bouwjaar na 2000 volgens de huidige normen is geïsoleerd. In huizen met een bouwjaar voor 2000 is na-isolatie vaak mogelijk en nuttig.

Wat doet een adviseur bij de opname? Verschil tussen individueel en VvE.

Een adviseur kijkt naar de technische mogelijkheden om uw woning te isoleren. Ook spreekt hij met u over uw wensen. Het advies heeft betrekking op de technische mogelijkheden van de door u gewenste maatregelen en bevat een concreet advies plus offerte en berekening van subsidies. Bij een individuele aanmelding kijken we naar de mogelijkheden van één appartement, bij een VvE aanmelding kijken we naar de mogelijkheden van alle deelnemende appartementen en naar de gemeenschappelijke delen van de VvE.

Zijn er mogelijkheden dit te financieren?

Er zijn aantrekkelijke financieringsmogelijkheden zowel landelijk als lokaal en zowel voor particulieren als voor VvE’s. In dit infoblad staan alle mogelijkheden op een rij.

Welke subsidies bestaan er voor deze maatregelen?

Er zijn zowel landelijk als lokaal interessante subsidies die bovendien gestapeld kunnen worden. In het advies berekenen we exact alle subsidies waar u recht op heeft. In dit infoblad leest u exact om welke subsidies het gaat.

Mijn huis heeft geen spouw. Kan ik mijn muur toch isoleren?

Als het huis geen spouw heeft, is het mogelijk om muren van binnenuit met een voorzetwand te isoleren. Dit heeft zelfs vaak een hogere isolatiewaarde dan spouwmuurisolatie.

Wat kunnen jullie doen met glas in lood ramen?

Glas in lood ramen kunnen worden ingebouwd in dubbelglas. Dit is echter altijd maatwerk en valt dus buiten de mogelijkheden van deze collectieve inkoopactie.