Een volkstuin is niets voor Jan Jaap

Ons team EPA-W adviseurs groeit gestaag. Wij bieden volop mogelijkheden door het hele land en voor alle leeftijden. Maak kennis met Jan Jaap. Onze nieuwe ‘gepensioneerde’ collega.

Dromen van huizen bouwen

Sinds 4 maanden is Jan Jaap Hak energieadviseur bij Susteen. Officieel is Jan Jaap al met pensioen, maar dat is aan hem niet besteed. ‘Ik ga toch zeker niet elke dag naar de volkstuin’. Als kleine jongen droomde Jan Jaap al van huizen bouwen en die droom is uitgekomen.

Jan Jaap werd meester-timmerman, bouwkundig uitvoerder en aannemer. Huizen bouwen en nog eens huizen bouwen. Later specialiseerde hij zich in bouwkundige keuringen. Hij werkte voor Vereniging Eigen Huis, woningcorporaties en de huurcommissie. Jan Jaap zag duizenden huizen van binnen. Als het op huizen aankomt, is Jan Jaap een vakman pur sang.

Eén van de eerste EPA-W adviseurs van Nederland

In 2012 werd Jan Jaap één van de eerste EPA-W adviseurs van Nederland. Hij wilde zich toeleggen op een ‘leuk specialisme’, waarin hij echt de diepte in kon gaan, zonder de afleiding van allerlei randzaken. Dat vond hij in de energieadvisering.

In 2012 stond hij klaar met z’n eigen bedrijf met alles erop en eraan. Maar de politiek besloot anders. Het vereenvoudigd energielabel kwam en de adviseur werd overbodig.

Nu vele jaren later is het energielabel er toch van gekomen. Jan Jaap is inmiddels met pensioen, maar werkt toch drie dagen in de week voor de Susteen. ‘Je kan je tijd wel doden met vrijwilligerswerk of volkstuinen. Maar ik ben liever aan het werk’ aldus Jan Jaap.

‘Iedereen die een duintje kan opklimmen, kan gerust ook een huis inmeten. Al kruip ik niet meer onder de vloer, maar met een mobiel op een selfiestick, zie ik ook waar de leidingen lopen. Ik hou nou eenmaal van rekenen, tekenen en puzzelen. En dat kan ik dit werk.’

‘Zelfstandig EPA-W adviseur kan best eenzaam zijn. Bij Susteen heb ik daar geen last van.’

Naast het ‘lekker actief blijven’, heeft werken voor Susteen nog een voordeel voor Jan Jaap. ‘Zelfstandig EPA-W adviseur kan best eenzaam zijn. Bij Susteen heb ik daar geen last van. Mijn opnames werk ik lekker uit op kantoor. Gezellig, en ik word goed geholpen door collega’s.’

‘Fijn is ook dat dat alle adviseurs via een speciale app contact houden met elkaar. Samen lossen we moeilijke vragen dan snel en goed op. Bij Susteen heb ik wel mijn plek gevonden en ik blijf werken zolang ik dat kan.’

Ook werken voor Susteen?

werkenbij.susteen.nl

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud