De manier waarop je in jouw woning leeft, is een belangrijke factor in jouw energieverbruik. Met energiemonitoring heb je een beter zicht en meer grip op jouw stookgedrag en elektriciteitsverbruik. Energiemonotoring is een handige app op je telefoon of tablet waarin je jouw energieverbruik nauwgezet kunt volgen. 

Hoe werkt de Susteen energiemonitoring?

Je kunt kiezen uit drie verschillende abonnementen. Met de gratis standaard dienst heb je al een goed beeld van jouw energieverbruik. Wil je realtime inzicht in jouw verbruik, jouw verbruikshistorie in kunnen zien, of wil je garantie op jouw besparingen? Dan kan je kiezen voor onze betaalde premium of excellent monitoring.

  • Gratis Standaard energiemonitoring:

Door de informatie van jouw slimme meter uit te lezen en te verwerken in de online software van Enelogic biedt Susteen je een overzichtelijk beeld van je energieverbruik. Via een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk dashboard kan je volgen hoeveel energie je verbruikt en hoeveel dit je gaat kosten. Ook zie je extra informatie, zoals een voorspelling van de te verwachten resterende energiekosten voor het lopende (energie)jaar. Deze standaard energiemonitoring is voor al onze klanten gratis beschikbaar.

  • Premium monitoring voor slechts 1,60 euro per maand:

Met de premium monitoring heb je veel extra zicht op jouw verbruik. Met een premium account krijg je onder andere onbeperkt inzicht in jouw verbruikshistorie en verbruikspatroon wordt gekoppeld aan weerdata. Vragen als ”hoe verhoudt mijn gasverbruik zich tot het weer?” worden hiermee beantwoord. Ook kan je met premium monitoring jouw energieverbruik vergelijken met het gemiddelde van soortgelijke huishoudens. Premium monitoring kost je slechts 1,60 euro per maand*.

  • Excellent monitoring voor slechts 9 euro per maand:

Speciaal voor onze klanten die een Susteen bespaargarantie willen is er de Excellent monitoring. Deze dienst biedt standaard alle voordelen van de premium monitoring. Daarnaast ontvang je tips om jouw verbruik te verlagen en wordt je energiecontract periodiek geëvalueerd. Zo weet je dat je goed zit. De excellent monitoring is een vereiste bij afname van een bespaargarantie en kost 9 euro per maand*.

*Voor de premium en excellent monitoring heb je vaak aanvullende apparatuur in huis nodig. Hiervoor worden eenmalige installatiekosten gerekend. De hoogte van deze bijkomende kosten kunnen wij voor je voorrekenen. Zowel de premium als de excellent dienst zijn maandelijks opzegbaar. Bij opzegging van de excellent dienst vervalt wel automatisch de bespaargarantie.

Privacy

Zowel de gratis als de betaalde monitoringdiensten zijn privacybewust. Je blijft zelf eigenaar van de data, en je ontvangt geen internetadvertenties. Indien je interesse heeft kan je ons wel de mogelijkheid bieden om mee te kijken en je aan de hand van jouw data te informeren over mogelijkheden tot besparen, dit is echter een volledig optionele extra service. In dit geval verstrekken wij de door je verstrekte gegevens uiteraard niet aan derden, en gebruiken wij ze niet voor andere doeleinden. Onze standaard monitoringdienst word je gratis aangeboden omdat wij je graag helpen nog bewuster met energie om te gaan.

Privacy

Zowel de gratis als de betaalde monitoringdiensten zijn privacybewust. U blijft zelf eigenaar van de data, en u ontvangt geen internetadvertenties. Indien u interesse heeft kunt u ons wel de mogelijkheid bieden om mee te kijken en u aan de hand van uw data te informeren over mogelijkheden tot besparen, dit is echter een volledig optionele extra service. In dit geval verstrekken wij de door u verstrekte gegevens uiteraard niet aan derden, en gebruiken wij ze niet voor andere doeleinden. Onze standaard monitoringdienst wordt u gratis aangeboden omdat wij u graag helpen nog bewuster met energie om te gaan.

Vraag onze energiemonitoring aan

Ben je een klant van Susteen en wil je meer inzicht in jouw energieverbruik? Heb je een slimme meter? Dan kan je gebruik maken van onze energiemonitoring. Als je onderstaand formulier invult wordt jouw aanmelding binnen enkele werkdagen verwerkt.