Cinderella vond in Susteen een goede gesprekspartner

Cinderella Kruiff-Vinke uit Julianadorp wilde weleens weten in welke staat haar huis nu eigenlijk verkeerde. Na een bezoek aan een informatieavond over verduurzaming besloot ze zich aan te melden voor een advies aan huis bij energieadviseur Susteen. Omdat er een speciale actie loopt in gemeente Den Helder, hoeven woningeigenaren daarvoor maar een kleine eigen bijdrage te betalen.

Bouwkundige staat
Cinderella woont met haar gezin op Middelzand, in een rijtjeswoning uit 1975. Ze kocht het huis in 2012. Voor die tijd huurde ze het. “We wisten niet wat de bouwkundige staat van het huis was”, vertelt ze. “Het is natuurlijk toch een iets ouder huis. We misten echter de financiële armslag om allerlei bedrijven over de vloer te laten komen”. 

Informatieavond
“Maar uiteindelijk moeten we allemaal mee in het verhaal van verduurzaming”, vervolgt ze. Cinderella bezocht onder meer een informatieavond van het Duurzaam Bouwloket. Daar deed ze veel nieuwe inzichten op en ontdekte dat er mee mogelijk was dan ze dacht. Ook de energieadviezen aan huis kwamen aan bod en na die avond zocht Cinderella contact met Susteen. Ze vertelt: “Ik wilde heel graag weten hoe ons huis erbij stond. En dan door de ogen van iemand die dat echt kan beoordelen.”

cinderella-klantervaring-susteen-den-helder

Overzicht en duidelijkheid
De afspraak was snel gemaakt. Binnen een paar weken stond er al een energieadviseur van Susteen bij haar op de stoep. Hoe heeft ze dit bezoek ervaren? “Heel positief! De adviseur was vriendelijk en eerlijk. Mijn man en ik kregen goede adviezen en het gaf ons overzicht en duidelijkheid. Hij kon ook goed uitleggen waar hij op ging letten en waarom. Dat vond ik zelf heel prettig want ik wil altijd alles weten! Daarom was het ook zo fijn dat hij er alle tijd voor nam”. 

Maatregelen
Cinderella maakte zich vooral zorgen over de vervanging van de glazen achterwand in de woonkamer. “Dat bleek dus nog helemaal niet zo nodig te zijn.” Ook had ze altijd het idee dat er veel warmte via het dak verloren ging: “De adviseur legde alles uit over isolatie en andere mogelijkheden. Zo vertelde hij dat we het dak prima zelf konden isoleren aan de binnenkant.”

Zonnepanelen en warmtepomp
Andere maatregelen die Cinderella met de adviseur besproken heeft, zijn onder meer vloerisolatie, een warmtepomp en zonnepanelen. “Met de combinatie zonnepanelen en een hybride warmtepomp konden we op de korte termijn winst behalen. We kozen ervoor om eerst de zonnepanelen te doen. Susteen heeft ons geholpen de financiering hiervoor te regelen. Inmiddels liggen de zonnepanelen op het dak en onze maandlast is inderdaad verlaagd!”

Na afloop van het bezoek ontving Cinderella nog een woningverbeterplan: “Een heel handig naslagwerk. Daarnaast hebben we nog telefonisch contact met Susteen gehad om een beetje te sparren. Ook daarbij was de adviseur weer heel behulpzaam.”

klantervaring-susteen-den-helder-gemeente-actie

“Je probeert weloverwogen beslissingen te nemen en dan is het fijn als je goede gesprekspartners treft. Zo’n partner heb ik zeker gevonden in Susteen.”

Goede gesprekspartner
Tot slot vertelt ze: “Ik ben blij dat ik me heb aangemeld voor een energieadvies aan huis. Ik was altijd terughoudend, omdat er nu zoveel bedrijven zijn die hier een slaatje uit willen slaan. Daardoor was ik bang om de verkeerde keuzes te maken. Je probeert weloverwogen beslissingen te nemen en dan is het fijn als je goede gesprekspartners treft. Zo’n partner heb ik zeker gevonden in Susteen.”

Meer mogelijk dan je denkt 
Cinderella hoopt dat meer mensen zich opgeven voor een energieadvies aan huis na het lezen van haar verhaal: “Misschien zijn er mensen die ook terughoudend zijn. Of die denken dat hun huis niet geschikt is of dat ze het niet kunnen. Maar in mijn hoofd maakte ik het zelf ook negatiever dan het in werkelijkheid was. Als je op onderzoek gaat, de juiste vragen stelt en de juiste mensen treft, dan is er meer mogelijk dan je denkt!”

Aanmelden
Bent u nieuwsgierig geworden door het verhaal van Cinderella? En wilt u ook de juiste keuzes maken op het gebied van energie besparen? Meld u dan aan voor een energieadvies aan huis via onderstaande knop. Let op! Het aanbod is beperkt dus wacht niet te lang.

Woont u niet in gemeente Alkmaar, maar wilt u toch een energieadvies aanvragen? Klik dan hier

Aanmelden Den Helder

Bron: gemeente Den Helder

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud