Zonnepanelen met 0% btw

Wist u dat er een 0% btw-tarief komt op zonnepanelen vanaf 1 januari 2023?  Voor de levering en installatie van zonnepanelen geldt op dit moment een btw-tarief van 21%. De Tweede Kamer heeft een wetsvoorstel aangenomen om het tarief per 1 januari 2023 te wijzigen naar 0%. Particulieren hoeven de btw dan niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst. Dit scheelt een hoop tijd en werk.

Levering en installatie

Het nieuwe btw-tarief geldt voor de levering en installatie van zonnepanelen op woningen of bijgebouwen, zoals een garage en schuur. Daarnaast geldt het ook voor de installatie van de zonnepanelen, zoals het aanleggen van de kabels, montagemateriaal, optimizers, omvormers en voor de aanpassing van de meterkast.

Zonnepanelen meer rendabel dan ooit tevoren

Twijfelt u nog over het nut van zonnepanelen? Zonnepanelen zijn nu meer rendabel dan ooit tevoren. Allereerst bespaart u natuurlijk op de energierekening, doordat u uw eigen elektriciteit opwekt. Hierdoor bent u ook minder afhankelijk van de stijgende energieprijzen. Daarnaast zijn de aanschafkosten van zonnepanelen gedaald door het groeiende aanbod van kwalitatieve en efficiënte panelen. Met de nieuwe btw-regeling is het aanschaffen van zonnepanelen financieel interessanter. Het brengt ook andere financiële voordelen mee, zoals de Salderingsregeling en de Energiebespaarlening.

zonnepanelen-pvr-btw-verduurzamen-energiebesparen-zonneenergie

Bent u benieuwd of het mogelijk is om zonnepanelen te plaatsen op uw woning? Of bent u geïnteresseerd in andere verduurzaammogelijkheden? Susteen biedt onder andere een ‘optimaal bespaar advies’ aan. Wij kijken naar de mogelijkheden op verduurzamen in uw woning. Hieruit vloeit een advies inclusief een overzicht van de kosten, opbrengsten, besparingen en de bijbehorende beschikbare subsidies. Bekijk via onderstaande knop wat Susteen voor u kan doen.

Diensten

Bron:

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud