Afbouw salderingsregeling waarschijnlijk uitgesteld

Ministerie adviseert start afbouw salderingsregeling uit te stellen tot 1 januari 2024.

Marktpartijen hebben meer tijd nodig

Het ministerie van Economische Zaken adviseert minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten om de startdatum voor de afbouw van de salderingsregeling met één jaar uit te stellen. Volgens het ministerie is de beoogde datum van 1 januari 2023 niet meer haalbaar. Netbeheerders, energieleveranciers en toezichthouders hebben voorbereidingstijd nodig voor het beoogde afbouwplan van de salderingsregeling.

Het wetsvoorstel, dat door het demissionaire kabinet controversieel was verklaard, moet bovendien nog door de Tweede Kamer behandeld worden. In het advies wordt de startdatum van de voorgestelde afbouw verplaatst naar 1 januari 2024.

collectieve-inkoopacties-partners-zakelijk-susteen-verduurzamen

Salderingsregeling al jaren geliefd en controversieel

De salderingsregeling is de regeling waarbij zonnepaneeleigenaren door hun gekochte stroom mogen wegstrepen tegen de door hun aan het net geleverde stroom. De regeling bepaalt voor een groot deel de korte terugverdientijd van zonnepanelen. Toch is de regeling is al jaren omstreden uit onder meer fiscale overwegingen. Toenmalig minister Eric Wiebes bedacht een afbouwregeling. Deze regeling zou per 1 januari 2023 ingaan. Deze datum wordt nu met een jaar uitgesteld. 

Meer informatie over afbouwregeling vind u hier.

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud