Warmtepomp wordt de norm: Susteen’s warmtepompadvies helpt u op weg

De warmtepomp wordt de norm voor het verwarmen van woningen, winkels, scholen en kantoren. Vanaf 2026 moeten eigenaren van vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeshuizen verplicht een warmtepomp aanschaffen als hun cv-ketel vervangen moet worden. De verplichting geldt niet voor mensen die een appartement of monument bezitten of een woning die de komende jaren op een warmtenet wordt aangesloten.

Klimaatmaatregelen

Het kabinet heeft onlangs een nieuw pakket aan klimaatmaatregelen gepresenteerd, waarin onder meer €9,3 miljard beschikbaar is gesteld voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving en €0,2 miljard voor biobased bouwen. Het doel is om in 2030 miljoenen woningen en gebouwen te verduurzamen en duurzaam te verwarmen. Om dit te bereiken, worden vanaf 2026 de eisen voor de efficiëntie van verwarmingsinstallaties verscherpt. Deze ontwikkeling stimuleert de verduurzaming van huizen en gebouwen, vermindert de afhankelijkheid van aardgas en draagt bij aan de technologische vooruitgang van warmtepompen.

warmtepomp-susteen-advies-warmtepompadvies

Alternatief voor de cv-ketel

De warmtepomp is al jaren in opkomst als alternatief voor de traditionele cv-ketel en is een belangrijk instrument in de verduurzaming van de gebouwde omgeving. De introductie van de minimumstandaard maakt het duidelijk voor mensen welke stappen ze moeten zetten om hun woning duurzamer te verwarmen. Bovendien zijn er subsidies beschikbaar (ISDE) en kan het Warmtefonds een lening verstrekken. Het 0% rentetarief bij het Warmtefonds wordt verbreed naar inkomens tot €60.000. Dit neemt drempels weg en beloont verduurzaming. Uit onderzoek van TNO blijkt dat (hybride) warmtepompen vrijwel altijd beter zijn voor het milieu dan een cv-ketel. Dit komt omdat de milieu-impact van materialen relatief klein is ten opzichte van de impact van het energieverbruik. Hoeveel beter de (hybride) warmtepomp is, hangt af van de manier waarop deze wordt gebruikt en welke energiebron wordt gebruikt om de warmtepomp aan te drijven.

adviseur bekijkt warmtepomp

Warmtepompadvies

Bij Susteen zijn we ons bewust van de voordelen van de warmtepomp en helpen we graag bij het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Wij leveren warmtepompadviezen, die kunnen helpen bij het selecteren van de juiste warmtepomp voor een woning of gebouw. Daarnaast kunnen wij adviseren over de subsidiemogelijkheden. Zo maken wij het voor iedereen mogelijk om op een betaalbare manier bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Ja, ik wil een warmtepompadvies

Aanvragen
Susteen-warmtepompadvies-advies-warmtepomp-energie-besparen-duurzaam-wonen

Bekijk hier een voorbeeldadvies

Een voorbeeld van een warmtepompadvies

Bron:

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud