Vier vandaag de Dag van de Aarde

Vandaag is het De Dag van de Aarde. In Nederland is deze dag nog niet zo’n bekend fenomeen, maar de Dag van de Aarde is sinds 1970 vooral in de Verenigde Staten en sommige Spaanstalige landen een populair fenomeen. Het streven is een bewustwording en een wereldwijde duurzame ontwikkeling op gang te brengen. De agenda voor Dag van de Aarde is breed. Het gaat naast natuur en milieu ook over  ontwikkelingssamenwerking, sociale verhoudingen, consumptie, overbevolking en economie. De activiteiten worden wereldwijd gecoördineerd door de Earth Day Association

Wereldwijd veel activiteiten op dag van de Aarde

In de landen waar Dag van de Aarde al langer is ingeburgerd zien we op een groot aantal plaatselijke activiteiten. Denk aan markten, wandeltochten, muziekfestivals of opruimacties. Vaak zijn er ook een paar grote evenementen, zoals in 1990 een 500 km lange menselijke keten in Frankrijk. Vrijwel alle tv-stations daar besteden er aandacht aan. Ieder jaar wordt de periode vanaf 22 april tot eind april uitgeroepen tot Week van de Aarde.  De maand mei is uitgeroepen tot Maand van de Aarde met als hoogtepunt de Dag van de Aarde op 22 april.

Kruitocht naar Parijs

De Stichting Dag van de Aarde introduceerde de nationale dag voor bezinning en plezier in 2002 in Nederland. Op deze dag organiseert zij meerdere grote en kleine actie. De Dag van de Aarde 2022 staat in het teken van de bij. Dit kleine diertje is van bijzondere betekenis voor de mens en speelt een rol belangrijke rol in de bevruchting van tal van gewassen. De redactie van de krant van de aarde inventariseerde leuke uitstapje rond dit belangrijke dier. In elke provincie is er wel een leuk uitstapje te bedenken. Een andere bijzonder activiteit is de kruitocht van Henry Mentink. Zijn actie begint vandaag.  Henry gaat met een kruiwagen vol naar het hoofdkantoor van de UNESCO. Doel van zijn tocht is om de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst te zetten.

Meedoen is heel eenvoudig

Meedoen aan de Dag van de Aarde is heel eenvoudig. Net als vorig jaar wordt iedereen opgeroepen om in zijn straat buurt of dorp een beetje rommel op te ruimen. Zo maken we samen de wereld een beetje mooier.

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud