De ideale bijbaan voor studenten bouwkunde

Studeer je bouwkunde en ben je op zoek naar een interessante bijbaan? Of doe je een aanverwante studie en wil je naast je studie ook geld verdienen in een relevante werkomgeving? Kom dan werken als junior duurzaamheidsadviseur op de binnendienst van Susteen.

Direct solliciteren

Leuke, inhoudelijk uitdagende en flexibele bijbaan

Susteen helpt woningeigenaren met het verduurzamen van hun huis. Hiervoor leggen adviseurs een huisbezoek af en maken op basis hiervan een advies: het woningverbeterplan.

Als medewerker binnendienst van Susteen controleer je alle adviezen voordat ze verstuurd worden naar onze klanten. Hierbij kijk je of adviezen volledig zijn en voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Susteen. Zo nodig schakel je met de adviseur of met de klant om het advies helemaal tiptop in orde te krijgen. Jij bent de laatste schakel in het proces. Dat is een verantwoordelijke functie.

Na jouw goedkeuring gaat het advies pas de deur uit. Daarbij komt jouw kennis van bouwen en installaties goed van pas. Maar je staat er natuurlijk niet helemaal alleen voor. Bij moeilijke vragen of ingewikkelde situaties overleg je met collega’s en je wordt uiteraard goed ingewerkt.

Verrijkende wisselwerking tussen theorie en praktijk

Op de binnendienst van Susteen ‘zie’ je heel veel huizen vanbinnen. Je krijgt te maken met uiteenlopende situaties die allemaal gecontroleerd moeten worden en soms van een oplossing voorzien. Alles wat je leert tijdens je studie kun je hier toepassen in concrete situaties. Bij Susteen is er echt sprake van een verrijkende wisselwerking tussen theorie en praktijk.

marouan-over-ons-susteen-binnendienst

Marouan combineert studie bouwkunde met een bijbaan bij Susteen

Marouan behaalde vorig jaar zijn Bachelor Bouwkunde aan de TU in Delft. Hij werkt al drie jaar met veel plezier op de binnendienst van Susteen. Marouan: “Werken bij Susteen is echt leuk. Er is altijd wel wat te doen en het werk is heel divers. Het ene moment bent je klanten aan het inplannen, daarna ben je met uitvoerders aan het onderhandelen over de juiste prijs en het ander moment ben je rapporten aan het maken. Je blijft bezig en hierdoor wordt het niet saai. Ook het team is hartstikke leuk. Het doet mij enigszins denken aan de studie bouwkunde zelf, die zelf ook heel divers is (van technische mechanica en grondslagen van de geschiedenis tot knutselen met papier-maché) en waar je ook altijd kan lachen.”

Concrete werkervaring geeft meerwaarde

“Het leuke van werken bij Susteen is de wisselwerking tussen mijn opleiding en de praktijk. De dossiers die ik moet beoordelen krijg ik aangeleverd met foto’s. Hier staan ook bouwtekeningen op. Door mijn opleiding kan ik deze tekeningen gemakkelijk aflezen en heb ik het overzicht snel te pakken. Ik zie belangrijke details ook wat sneller. Dit is één van de vele voorbeelden waarbij kennis van mijn studie, helpt in de praktijk.”

“Maar andersom is ook het geval. Ik weet nog dat ik een ontwerpproject had met het oog op duurzaamheid. Mijn uitgewerkte plan met betrekking tot installaties en zonnepanelen was veel concreter, uitgebreider en indrukwekkender dan die van mijn medestudenten. Dit omdat ik alles wat ik in de praktijk geleerd heb, kon toepassen in mijn studie.”

en koffiezetten, natuurlijk

“Ik raad andere studenten aan om bij Susteen te solliciteren. Je verrijkt jezelf met heel veel nuttige kennis. En als student met werkervaring sta je in de praktijk altijd met 1-0 voor. Na het studeren ben jij namelijk veel meer waard als je al weet hoe het één en ander werkt in de praktijk. Bedrijven hechten veel waarde aan een afgestuurde met relevante werkervaring. Ik heb hier heel veel geleerd: niet alleen specifieke en concrete kennis over duurzame maatregelen, maar ook klantcontact, communiceren met uitvoerders en niet te vergeten… koffiezetten!”

Ook werken bij Susteen? Bekijk hier onze actuele vacatures

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud