Invloed energielabel op woningwaarde stijgt

Een ‘groen huis’ is voor het milieu gezonder en comfortabeler voor u. Zonnepanelen, isolatie, een warmtepomp en andere technieken hebben invloed op de waarde van uw woning. Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat een beter energielabel een steeds grotere invloed heeft op de waarde van een woning.

Zuinig energielabel betekent hogere waarde van de woning

Dat het energielabel behoorlijke invloed heeft op de maandelijkse energierekening was bekend. In de afgelopen jaren leek het label van een woning nog weinig invloed te hebben op de waarde van een woning. Sinds dit jaar is daar verandering in gekomen. Zo blijkt uit cijfers van het Kadaster dat de prijzen van zuinige woningen in het derde kwartaal van dit jaar enorm zijn gestegen ten opzichte van woningen met een laag energielabel.

Woningen met label A, B of C waren 11 tot 13 procent duurder vergeleken met vorig jaar. Terwijl woningen met label E of F gemiddeld met 7 procent waren gestegen in prijs. Hoe beter het energielabel, hoe hoger de prijsstijging van de woning is op de huizenmarkt.

Profiteer van de voordelen

Wilt u ook de voordelen van een duurzame woning? En benieuwd hoe u uw woning kan verduurzamen? Wij helpen u graag! Neem contact met ons op via onderstaande knop.

Contact opnemen

Bron: Des te zuiniger de woning, des te beter die wordt verkocht | De Volkskrant

Delen via:

Delen via:

Ga naar de inhoud