Inwoner Joyce is enthousiast over het energieadvies aan huis

Energieadvies aan huis geeft inzicht in kosten én opbrengsten

Gemeente Den Helder heeft sinds begin dit jaar een nieuwe actie voor haar inwoners. In samenwerking met duurzaamheidsspecialist Susteen worden voordelige energieadviezen aan huis beschikbaar gesteld voor woningeigenaren. Eén van de deelnemers, Joyce de Bakker, deelt haar ervaringen. 

Persoonlijke situatie
“Ik vond het heel fijn dat er iemand echt bij mij thuis kwam kijken”, zegt een enthousiaste Joyce. Ze meldde zich aan omdat ze benieuwd was welke duurzame maatregelen er wel of niet nodig waren voor haar huis. “Ik verdiep me hier al langer in, maar tot nu toe vooral online. Bij de informatieavond voor de bewoners van Zwanenbalg, waar ik woon, hoorde ik over deze nieuwe actie. Het is er fijn dat zoiets vanuit de gemeente wordt gestimuleerd.”

den-helder-joyce-susteen-ervaring

Het huisbezoek
De afspraak met één van de professionele adviseurs van Susteen vond twee weken na haar aanmelding plaats. “Ja, dat ging allemaal heel vlot,” vertelt ze. Het bezoek zelf heeft ze als prettig ervaren: “Ik vond het gesprek heel waardevol. Vooraf had ik al wat informatie verstrekt, zoals bouwtekening en energienota’s. Op basis daarvan beoordeelde de adviseur onder meer de huidige isolatie van het huis. Ook heeft hij alles opgemeten en bekeken. Hij nam er uitgebreid de tijd voor.”

Onafhankelijk advies
Tijdens het gesprek kreeg Joyce enkele nuttige tips en adviezen. En dat niet alleen, de adviseur vertelde haar ook dat ze het dak niet hoefde te isoleren. “Daar was ik heel blij mee, want het scheelt natuurlijk veel geld. Zonder dit advies had ik het dak misschien wel laten isoleren. De adviseur vertelt je gewoon eerlijk wat er wel of niet nodig is. Het is een professioneel en onafhankelijk advies, dat is heel belangrijk. Zeker als het om grote investeringen gaat.”

Woningverbeterplan
Net als alle andere deelnemers ontving ook Joyce na afloop een persoonlijk woningverbeterplan. Hierin worden alle mogelijk duurzame maatregelen op een rij gezet. Ook wordt er een overzicht gegeven van de kosten en hoe snel deze zijn terugverdien.  “Ik heb nu veel inzicht in wat ik verder kan doen en wat het oplevert”, aldus Joyce. 

Aanmelden
Wilt u, net als Joyce, ook de juiste keuzes maken op het gebied van energiebesparing? Een paar honderd mensen uit gemeente Den Helder gingen u voor! U kunt zich als inwoner van Den Helder aanmelden voor een energieadvies aan huis via onderstaande knop. 

Energieadvies Den Helder

Woont u niet in gemeente Den Helder, maar wilt u toch een energieadvies aanvragen? Klik dan op onderstaande knop!

Vraag een advies aan

Bron: gemeente Den Helder

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud