Richard Both nieuwe operationeel manager bij Susteen

Richard Both is de nieuwe operationeel manager bij Susteen. Aan hem de taak om in de voetsporen van Robbert op ’t Hof Susteen verder te ontwikkelen. Robbert gaat duiken, Richard is deze week in Susteen gedoken. Een eerste kennismaking.

Kijken met frisse ogen

Dat Richard bij Susteen solliciteerde is niet zo vreemd. Net als Robbert weet hij namelijk helemaal niets van woningverduurzaming. Maar dat kan juist een enorm pluspunt zijn. Frisse ogen helpen om de zaak scherp te houden en nieuwe invalshoeken te zien. En dat Richard niet terugschrikt van een nieuw werkveld, heeft hij al meer dan eens bewezen. Richard: ‘Ik heb ongeveer 10 jaar, met mijn gezin, in het buitenland gewoond en gewerkt, in Zambia. Ik heb in veel verschillende sectoren gewerkt, van pasta van groente, sociaal incasso tot een hydrogeologisch adviesbureau. Vaak wist ik in eerste instantie niet zoveel over de sector. Ik vind het leuk daar dan over te leren.‘

Hart voor duurzaamheid

Maar alleen ‘weer eens wat nieuws’ is natuurlijk wat mager voor een sollicitatie. De motivatie van Richard steekt dan ook wel iets dieper dan dat: ‘Ik ben er een aantal jaren geleden achter gekomen dat ik het veel leuker vind om in een organisatie te werken die een sociale of duurzame doelstelling heeft. Als je, als team, daar stappen in weet te zetten, maak je echt een verschil. Dat geeft mij veel voldoening.  Aan alle kanten zien we nu dat wij de generatie zijn die veranderingen moeten doorvoeren om verder schade aan de aarde te voorkomen, of in ieder geval te minimaliseren. Het is belangrijk dat iedereen daar stapjes in maakt om zo het tij te keren.’

‘What you see, is what you get’

‘Stapjes maken’ is natuurlijk voorzichtig gezegd en dat typeert Richard ook naar eigen zeggen. Want wie is de nieuwe manager van Susteen? ‘Over het algemeen ben ik redelijk rustig, maar kan soms ook best direct zijn. Daar moeten mensen wel eens aan wennen’: zegt Richard met een glimlach, om daar vervolgens terugstellend aan toe te voegen: ‘Maar het is altijd: what you see is what you get!’

‘Verder vind ik mezelf een faciliterend manager, die zorgt dat collega’s zo goed mogelijk kunnen werken en zichzelf ontwikkelen’, zo typeert Richard zijn managementstijl. ‘Ik sta altijd open voor andere invalshoeken en kennis.’

 ‘Ik ben niet zo goed in hiërarchie’

‘Door de kennis die iedereen meeneemt te gebruiken, komt de beste oplossing tevoorschijn. Er is altijd een reden waarom iemand anders een ander idee heeft over wat wel of niet werkt. Dat uitvinden helpt om een oplossing te vinden waar iedereen happy mee is. En ik ben niet zo goed in hiërarchie, dus dat komt goed uit in een platte organisatie.’

En Susteen is zeker een platte organisatie. Hiërarchische structuren bestaan nauwelijks en Richard voelt zich na zijn eerste week al direct thuis bij Susteen: ‘Ik zie een gemotiveerd team met heel diverse mensen. Het kennisniveau is hoog. Er valt voor mij nog veel te leren. De lunches zijn gezellig en lekker!

En dat Richard direct de lunches noemt, verraadt zijn culinaire voorliefde. Want Richard is niet alleen een fervent zeiler, skiër en squasher. Hij is ook vaak te vinden in de keuken. Richard woont met vrouw en drie kinderen (14, 16 en 18) in oud Rotterdam en de keuken is plek waar in het weekend the magic happens: ‘Ja, ik hou van lekker koken. Dat vinden mijn kinderen ook een goed idee!’

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud