Verduurzamen van appartement binnen VvE is goed mogelijk

De collectieve isolatieactie voor kleine VvE’s en appartementseigenaren in Den Haag komt goed op stoom. Met name appartementseigenaren melden zich aan voor deze actie die vorige maand is gestart. Verduurzamen van een appartement binnen VvE blijkt in de praktijk goed mogelijk.

Veel belangstelling voor webinar

Gisteren organiseerde de gemeente Den Haag samen met Susteen een eerste webinar met betrekking tot deze actie. Op 24 mei volgt de tweede.

De verwachting dat veel vragen zouden gaan over afstemming en toestemming binnen de VvE, bleek veel minder te spelen dan gedacht. De aanname dat het achterblijven van de verduurzaming van VvE’s hierdoor wordt veroorzaakt, werd gisteren tijdens het webinar niet bevestigd. Individuele bewoners willen graag aan de slag met verduurzaming. Zij moeten hiervoor uiteraard in overleg met andere bewoners, maar dit blijkt niet op grote problemen te stuiten.

De vragen waren vooral van technische aard, waarbij de specifieke omstandigheden van een bepaalde woning aan de orde kwamen. De experts van Susteen en gemeente konden deze vragen direct beantwoorden.

Stel op bank bekijkt webinar op tablet

Collectieve inkoopactie met advies en offerte is een schot in de roos

De collectieve inkoopactie die zich richt op kleine VvE en uitdrukkelijk ook op appartementseigenaren binnen een VvE, is dan ook een schot in de roos te noemen. Bij deze actie brengt een energieadviseur van Susteen de isolatiemogelijkheden van de VvE of een appartement binnen de VvE in kaart tijdens een huisbezoek. Daarna volgt een advies afgestemd op de mogelijkheden van de woning(en) en de wensen van de bewoner.

Dit advies gaat gepaard met een offerte van een aanbieder die speciaal voor deze collectieve inkoopactie is gecontracteerd. Susteen heeft met deze partijen goede prijzen afgesproken en kwaliteitsafspraken gemaakt. Hierdoor wordt deelnemers veel werk uit handen genomen. Het advies is toegesneden op hun appartement en persoonlijke situatie en ze zijn verzekerd van een goede uitvoering tegen een goede prijs. Dat scheelt al met al een hoop uitzoekwerk. In feite is alles geregeld met één simpele handtekening.

Aanmelden voor actie of webinar op 24 mei

Wilt u zich ook aanmelden voor de actie? Dat kan! De actie is gericht op kleine VvE’s (van 2 tot en met 9 appartementen) en op appartementseigenaren binnen een kleine VvE in Den Haag. Voor huisbezoek en advies geldt een eigen bijdrage van 50 euro.

Aanmelden voor de actie kan hier.

Aanmelden voor het nieuwe webinar op 24 mei (19.30) kan hier.

Terugkijken webinar 11 mei kan hier.

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud