Warmetruiendag meer dan een symbolische actie

Aanstaande vrijdag is het Warmetruiendag. De landelijke actie inspireert mensen in actie te komen tegen klimaatverandering. Niet pas in 2030, ’50 of ’70, maar nu. De CO2 uitstoot moet nú omlaag. En dat kan met concrete energiebesparing.

In de afgelopen 16 jaar is warmetruiendag uitgegroeid van een ludieke actie om een warme trui aan te trekken tot een serieuze organisatie die directe klimaatactie op de kaart wil zetten.

Thuis, op school of werk; iedereen kan nu meedoen aan warmetruiendag door een actie aan te melden op de website. En dat hoeft zich niet te beperken tot het aantrekken van een warme trui. Elke energiebespaaractie is van harte welkom. De campagne is voornamelijk bedoeld om elkaar te inspireren om minder energie te gebruiken.

warmetruiendag 2022

Susteen doet mee aan warmetruiendag

Susteen doet ook mee met warmetruiendag. Wij zijn het hele jaar natuurlijk al in de weer met energiebesparing door huiseigenaren te adviseren hoe zij hun huis energiezuinig of energieneutraal kunnen maken. Maar vrijdag doen we daar nog een schepje bovenop. Bij ons op kantoor gaat de temperatuur een graadje naar beneden. En tot die tijd delen we social media elke dag een energiebesparingstip voor in en om het huis.

Warme truiendag zet zoden aan de dijk

Warmetruiendag is een actie van het klimaatverbond Nederland en natuurlijk in eerste instantie bedoeld om bewustzijn rond klimaat te vergroten. En dat is in de afgelopen jaren zeker gelukt. De awareness rond klimaat is nu vele male groter dan 16 jaar geleden. Maar warmetruiendag zet ook direct zoden aan de dijk. Als heel Nederland één dag één graadje minder warm stookt, bespaart dat al 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO₂. Een heel stookseizoen een graad lager stoken, komt neer op een besparing van 1 megaton CO₂. Dat is bijna 30 procent van de CO₂-reductie die Nederland in 2030 in de gebouwde omgeving wil realiseren. Dit zijn toch serieuze resultaten die jij kan helpen realiseren.

Doe ook mee

Dus: Zet die verwarming ook lager, trek een extra warme trui aan, verzin een andere actie en deel je klimaatoplossingen op de kaart. Doe mee, want samen energie besparen geeft energie.

Wil je meer lezen, weten of ben je op zoek naar inspiratie? Check dan de site van warmetruiendag.

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud