Bereid je voor op onverwacht hoge energiekosten

In 2023 is het prijsplafond ingevoerd, omdat de prijzen voor gas en elektriciteit snel omhoog gingen. Vanaf 1 januari 2024 is deze regeling niet meer geldig, waardoor huishoudens weer te maken krijgen met wisselende energieprijzen. De energiekosten zijn op dit moment gedaald door actuele ontwikkelingen en milde temperaturen, maar helaas is het nog onduidelijk hoe hoog de energieprijzen in 2024 zullen zijn. Verschillende factoren als het weer en politieke spanningen hebben hier invloed op. Het is daarom een goed moment om je voor te bereiden. 

Naast het energieplafond verdwijnt ook de energietoeslag. Voor huishoudens met hoge energiekosten en een lager inkomen kan dit zorgen voor financiële uitdagingen. In januari 2024 wordt het Tijdelijk Noodfons Energie opnieuw geopend om deze huishoudens te ondersteunen. Kijk hier voor meer informatie. 
Het kan nu interessant zijn om over te stappen naar een vast energiecontract. Veel energieleveranciers bieden sinds 2023 weer meerjarige contracten aan met tarieven onder het prijsplafond. Het kan zinvol zijn om de tarieven voor een langere tijd vast te zetten. Je weet dan wat de energiekosten zullen zijn en wordt niet verrast door hogere prijzen. 
energieplafond-susteen-afschaffing-energierekening
Daarnaast is woningverduurzaming altijd een goede keuze. Je kan je huis met kleine en grote maatregelen energiezuiniger maken. Kleine maatregelen zijn bijvoorbeeld het plaatsen van radiatorfolie en tochtstrips. Grote maatregelen zijn het installeren van een warmtepomp, zonnepanelen, het plaatsen van HR++ glas en het isoleren van uw vloer, muren en dak. Verduurzaming zorgt ervoor dat je minder hoeft te stoken om de woning warm te houden, wat zorgt voor een lagere energierekening en direct een comfortabeler huis. 
Susteen kan je helpen bij het verduurzamen. Onze adviseurs komen langs, bekijken de mogelijkheden van je huis en maken een persoonlijk energieadvies met vrijblijvende offertes. Je zit dus nergens aan vast. Verschillende gemeentes dragen bij aan de kosten van een energieadvies en zelfs aan de kosten van isolatiewerkzaamheden. Benieuwd of jouw gemeente een actie heeft via Susteen? Bekijk het via onderstaande knop en meld je aan. 
Acties Susteen

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud