Denk aan verduurzamen bij oversluiten hypotheek

Gaat u uw hypotheek oversluiten? Dan is het een goed idee om ook gelijk na te denken over verduurzaming. Dan profiteert u dubbel.

Goed moment voor oversluiten hypotheek

De hypotheekrente is snel aan het oplopen en de verwachting is dat deze stijging de komende tijd nog wel eens zou kunnen doorzetten. Veel mensen sluiten daarom op dit moment hun hypotheek over. Zo profiteren zij maximaal van de nu nog lage rentes en zetten deze voor de komende tijd vast.

Bespreek met uw adviseur of oversluiten ook in uw geval aantrekkelijk is. Er zijn namelijk kosten verbonden aan oversluiten en deze moeten natuurlijk wel opwegen tegen het rentevoordeel.

stel kijkt naar elkaar tijdens gezamenlijk werk achter laptop

Verduurzaming meefinancieren

Voor iedereen die erover nadenkt om zijn hypotheek over te sluiten, is het verstandig om gelijk na te denken over verduurzaming.

Door te verduurzamen verlaagt u direct uw maandelijkse energielasten. En energiebesparende maatregelen financieren met uw hypotheek is de meest voordelige manier om te verduurzamen waarbij u geen spaargeld hoeft aan te spreken. Per saldo zou u er wel eens op vooruit kunnen gaan.

Verduurzamingsdepot bij oversluiten hypotheek

Als u in gesprek gaat met uw bank of een andere financier voor het oversluiten van uw hypotheek, geef dan direct aan dat u ook wilt verduurzamen.  Als u gaat verduurzamen kunt u meer lenen dan zonder verduurzaming.

Het bedrag wordt op een aparte verduurzamingsrekening gezet. Het zogenaamde EBV-depot. Wanneer u energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen laat plaatsen, worden de aanschaf- en installatiekosten van deze rekening betaald.

Voordelen van verduurzamen via de hypotheek

  • U kunt max. 106% van de woningwaarde lenen, zolang u die extra 6% maar uitgeeft aan duurzame maatregelen. Maar let op: het totale extra leendeel mag maximaal €9.000 zijn.
  • Het bedrag wordt 2 jaar voor u vastgehouden. In deze twee jaar heeft u de tijd om advies in te winnen van een energie-expert en de installaties te laten uitvoeren. Gebruikt u het bedrag niet? Geen probleem, dan gaat het bedrag terug naar de bank en kost het u niets extra’s.

Rentekorting bij beter energielabel

Sommige financiers geven een lagere rente bij een beter energielabel. Zo profiteert u van drie kanten. U betaalt minder energiekosten, profiteert van de lagere rente en u krijgt een extra rentekorting.

Susteen werkt samen met verschillende financiers om de overstap zo snel, makkelijke en goed te laten verlopen. Kijkt u eens bij woonnu of Lot hypotheken.

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud