Voorbereiden op mogelijke stijgende energieprijzen

Nu de zomer nog in volle gang is, de zon schijnt en de temperaturen niet zo laag zijn dat we veel moeten stoken om ons huis warm te houden, lijkt de energierekening geen direct zorg. Maar wat staat ons te wachten wanneer het weer kouder wordt? Moeten we ons opnieuw voorbereiden op hogere energiekosten?

Op dit moment zijn de prijzen voor gas en stroom veel lager dan vorig najaar. Er is duidelijk verbetering op de energiemarkt. Toch kunnen de prijzen bij een koude winter weer snel oplopen. Het Duitse moederbedrijf van Essent en Energiedirect, E.ON waarschuwt dat we nog niet volledig uit de problemen zijn. De dreiging van een nieuwe energiecrisis blijft bestaan, vooral als de gasvoorraad sneller verminderd dan verwacht en we een strenge winter krijgen. Het Internationaal Energieagentschap (IEA) benadrukt ook dat marktspanningen kunnen toenemen als Rusland tijdens het stookseizoen de gasleveringen aan Europa onderbreekt.

De oorsprong van de energiecrisis ligt in de Russische inval in Oekraïne. Hierdoor is er minder gas naar Europa gekomen wat leidde tot hogere prijzen voor gas. Op dit moment verbruiken we minder en hebben we voldoende gas, waardoor de prijzen zijn gedaald. Maar tijdens de herfst en winter kan dit weer veranderen.

voorbereiden-winter-duurzaam-wonen-susteen

Hoe kunnen we ons voorbereiden op deze mogelijke prijsstijgingen? Een waardevolle stap is om advies in te winnen bij Susteen voor een persoonlijk energieadvies over jouw woning. Met dit advies krijg je een op maat gemaakte route naar een duurzamer huis, waarbij je minder energie verbruikt of zelfs energieneutraal of gasloos woont. Op deze manier kan je niet alleen je kosten beheersen, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Bereid je voor op de koude wintermaanden en vraag een persoonlijk advies aan!

Bekijk onze adviezen

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud