Duurzame maatregelen en terugverdientijden: Hoe werkt het?

Wanneer je je woning wilt verduurzamen is het een goed idee om je te laten adviseren. Onze energieadviseurs bekijken de mogelijkheden van de woning, bespreken de woonwensen en zo ontstaat er energieadvies op maat. In dit uitgebreide advies krijg je onder andere inzicht in de mogelijke maatregelen van jouw woning, de kosten, opbrengsten, besparingen en subsidies. En bereken wij de terugverdientijd van de investering. Vaak bevat een advies meerdere maatregelen en dat heeft gevolgen voor de berekening van de terugverdientijden. Alle maatregelen werken op elkaar in en hieronder lees je hoe wij hier mee omgaan. 
One-size-fits-all terugverdientijd
Er is geen magische formule die voor elk huis geldt. De terugverdientijd van bijvoorbeeld spouwmuurisolatie kan variëren van huis tot huis. Het hangt af van hoeveel energie je kunt besparen. Een huis dat aan alle kanten ‘lekt’, zal sneller besparen dan een goed geïsoleerd huis. Om een schatting te krijgen, moet de terugverdientijd voor elk huis afzonderlijk worden berekend. 
 
De berekeningen van Susteen gaan een stap verder dan de wettelijke vereisten. Wij houden naast de gegevens van uw woning ook rekening met de manier waarop u het huis bewoont. In onze rekenmethode letten wij onder andere op de gezinssamenstelling, de thermostaatinstelling, en indien beschikbaar op het geregistreerde verbruik (uw energierekening). Omdat onze berekeningen zijn afgestemd op uw persoonlijke woonsituatie, geven zij een realistischer beeld dan de wettelijk vastgestelde standaardberekening.
 
 
berekenen-terugverdientijd-duurzame-maatregelen-complex
Afhankelijk van energieprijzen
De energieprijs is een belangrijke factor bij het bepalen van de terugverdientijd van duurzame maatregelen. De kostenbesparingen en financiële voordelen die gepaard gaan met deze maatregelen worden sterk beïnvloed door de prijs van gas en energie. Daarom nemen we bij Susteen de variabele van energie mee in de berekeningen van de terugverdientijden. We voeren berekeningen uit met twee scenario’s. Eén waarbij we de energieprijzen aanhouden voor de energiecrisis met een jaarlijkse stijging van 3%. En in de andere berekening gebruiken we de meest actuele energieprijzen.
 
Kortom, de terugverdientijd is een nuttig hulpmiddel bij het kiezen van duurzame maatregelen, maar het is geen one-size-fits-all cijfer. Wil jij jouw woning verduurzamen en kan je wel een advies gebruiken over de mogelijkheden van jouw woning? En ben je benieuwd wat daarvan de terugverdientijden zijn? Vraag dan een advies van Susteen aan. Bekijk onze adviezen via onderstaande knop. 
 

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud