Onze adviseur Gerrit

“Veel mensen weten vaak niet hoe ze het verduurzamen van hun woning moeten aanpakken.” Er zijn meerdere maatregelen om een woning energiezuinig te maken, maar welke maatregelen zijn de beste keuze? Hoe verduurzaam ik mijn huis? En krijg ik de extra financiële bijdrage van de gemeente? Dit zijn veel voorkomende vragen die gesteld worden aan de adviseurs van Susteen. Onze adviseurs maken een persoonlijk en objectief advies met de meest efficiënte en rendabele maatregelen voor de bewoner. “Wanneer je welke maatregel moet nemen is erg belangrijk. Wij rekenen dit voor bewoners uit en geven een advies over de maatregelen die eigenlijk het meeste prioriteit hebben, omdat die het meeste opleveren”.

Onze adviseur Gerrit

Gerrit is één van de energieadviseurs die werkzaam is voor de Collectieve inkoopactie isolatie in gemeente Lansingerland. Gerrit heeft jarenlange ervaring in de duurzaamheidssector. Energiebesparing en milieuvriendelijke oplossingen zijn altijd een ‘hot item’ geweest in zijn werk. Het leukste vindt Gerrit het werken met mensen. Hij vindt het fijn om mensen te helpen bij de verduurzaming van hun woning en tevreden bewoners is voor hem een groot plezier. “Ik vind het leuk om te zien als ik zie dat bewoners blij zijn met mijn advies, de maatregelen uit laten voeren en kunnen profiteren van de voordelen van duurzaam wonen”.

Gerrit bezoekt inwoners van Lansingerland en brengt de mogelijke verduurzaming van hun woning in kaart. Elke woning en woonsituatie is uniek en daarom neemt hij de tijd voor elk bezoek. “Ik loop samen met de bewoner door de woning en bekijk de mogelijkheden van verduurzaming. Ik maak aantekeningen en werk dit dan later uit voor het energieadvies. Ik zorg ervoor dat de bewoner binnen twee weken het persoonlijke advies in huis heeft”.

gerrit-jasperse-lansingerland-adviseur

Een stappenplan van maatregelen

Tijdens het huisbezoek kijkt Gerrit onder andere naar een stappenplan van maatregelen voor het maken van keuzes met de meeste prioriteit. “De eerste stap is het vervangen van enkel of oud glas. Het isoleren van de gevels is stap 2. Vervolgens is de vloer aan de beurt. Het dak is ook belangrijk, dit is vaak een grotere investering”. Zo ontstaat de ideale routekaart naar een duurzaam huis. Gerrit vindt het belangrijk om de verwachtingen van de bewoner te kennen en houdt daar rekening mee bij het opstellen van het energieadvies.

Susteen ontzorgt bewoners volledig van een objectief energieadvies tot het uitvoeren van de maatregelen. In het energieadvies staan onder andere vrijblijvende offertes van uitvoerende partijen met de beste prijs-kwaliteit verhouding. “Susteen onderscheidt zich van andere partijen door het ontzorgen van klanten in het hele proces van advies tot uitvoering. Zo bieden wij ook hulp bij het aanvragen van de mogelijke subsidies. Daarnaast worden wij ondersteunt door gemeentes, we starten met hen de acties op. De kracht van Susteen is het koppelen van alle lijntjes en tegelijkertijd een aanspreekpunt zijn voor de klant”.

“Ik vind het leuk om te zien als ik zie dat bewoners blij zijn met mijn advies, de maatregelen uit laten voeren en kunnen profiteren van de voordelen van duurzaam wonen”

Gemeente Lansingerland

Op dit moment heeft Gerrit in gemeente Lansingerland zo’n 25 woningen bezocht en er staan al een aantal offertes uit voor enthousiaste bewoners. De gemeente heeft voor inwoners speciale financiële bijdrages beschikbaar gesteld. Zo krijgen de inwoners die in 2022 energietoeslag hebben ontvangen, een financiële bijdrage van maximaal €2500,- bij het uitvoeren van verduurzaammaatregelen door Susteen. De eerste 500 woningeigenaren met een (voorlopig) energielabel D, E, F of G ontvangen een bijdrage van €500,-. “Het wordt gewaardeerd dat de gemeente helpt bij de verduurzaming van woningen. Ook over de financiële bijdrage is iedereen erg enthousiast”.

“Mijn advies is, laat je adviseren”

Gerrit raadt het iedereen in gemeente Lansingerland aan om een energieadvies aan te vragen. Inwoners van de gemeente hebben de kans om een gratis advies aan te vragen of met hoge korting. Daarnaast is de financiële bijdrage voor de uitvoering van de maatregelen speciaal voor deze actie beschikbaar gesteld. Een ander voordeel is dat de inwoners kunnen deelnemen aan de collectieve inkoopactie voor isolatiemaatregelen. “Elke woning is anders en er bestaat geen standaard plan voor het verduurzamen van uw huis. Mijn advies is, laat je adviseren. Je krijgt een compleet advies en kunt er echt wat mee. Het is de eerste stap naar een duurzaam huis!”

Neem contact op

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud