Gratis geld voor verduurzaming

De energiebespaarlening

De energiebespaarlening is een lening die speciaal bedoeld voor woningverduurzaming. Denk bijvoorbeeld aan isolatiemaatregelen of het installeren van zonnepanelen of warmtepomp. De lening, die wordt aangeboden door het Nationaal Warmtefonds, kent bijzonder gunstige voorwaarden zoals een vaste lage rente over de gehele looptijd en geen afsluitingskosten. De overheid wil met deze gunstige voorwaarden woningverduurzaming stimuleren.

De gemeente Den haag doet hier nu dus nog een schepje bovenop. Inwoners van Den Haag betalen vanaf nu helemaal geen rente meer.

stel kijkt naar elkaar tijdens gezamenlijk werk achter laptop

Den Haag biedt renteloze lening

Wethouder Duurzaamheid, Milieu en Energietransitie Liesbeth van Tongeren is enthousiast over de nieuwe regeling. ‘Energie besparen is altijd een goed idee. Lager energiegebruik betekent minder opwekken. Zo dragen Hagenaars een steentje bij aan het terugdringen van de klimaatverandering. Naast soms kleine veranderingen zijn daarvoor helaas ook grotere investeringen nodig. Dat geld heeft niet iedereen zomaar liggen. Een renteloze lening kan mensen net dat steuntje in de rug geven om nu aan de slag te gaan.’

Financiële drempels wegnemen

Ook het Warmtefonds ziet de samenwerking met Den Haag als een mooie volgende stap. ‘Het is goed dat de gemeente Den Haag het particuliere woningbezitters nog gemakkelijker maakt om hun woning te verduurzamen. Het wegnemen van financiële drempels is essentieel om de energietransitie in te zetten in provincies en gemeenten’, aldus Frank Nivard, fondsmanager Nationaal Warmtefonds.

Een aanvraag voor de Energiebespaarlening kan men doen via energiebespaarlening.nl

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud