Esther verduurzaamt haar woning met de actie ‘Goedkoper uw huis verwarmen’

Wonen in een huurhuis en een hoge energierekening. Esther wilde graag besparen en zocht uit wie haar kon helpen. Ze kwam de actie ‘Goedkoper uw huis verwarmen’ van de gemeente Den Haag in samenwerking met Susteen tegen. “Ik vond het een heel prettig gesprek en heel nuttig gesprek. Hier kan ik wat mee!’.

Haagse stad een stukje duurzamer

Susteen en gemeente Den Haag hebben de Haagse stad een stukje duurzamer gemaakt. Tijdens de actie ‘Goedkoper uw huis verwarmen’ voor huurders en woningeigenaren zijn adviseurs Sascha en Hetty de stad ingetrokken en hebben meer dan 200 woningen bezocht voor een bespaaradvies. Waaronder ook een bezoek aan de woning van Esther.

Nu de energieprijzen zo hoog zijn, is het voor veel mensen belangrijker geworden om energie te besparen. Esther is altijd al bewust geweest in haar verbruik. “Niet in die zin dat ik een app heb of iedere keer op de meter kijk, maar ik ben altijd wel bewust geweest van mijn verbruik. Met name omdat ik er niet al te veel geld aan wil uitgeven. Althans het moet in verhouding zijn wat comfortabel is en het geld wat ik daarvoor moet betalen”.

“Toen ben ik actie gaan ondernemen”

Esther huurt een niet al te groot appartement, gebouwd in 1953. Het is niet optimaal geïsoleerd. Zij zag de actie van gemeente Den Haag in samenwerking met Susteen in een huis-aan-huis blad en op een flyer. Nadat zij haar overzicht ontving van de energieleverancier, schrok zij heel erg van de energiekosten. “Toen ben ik actie gaan ondernemen”.

Energieadvies op maat

Adviseur Sascha heeft de bespaarmogelijkheden van Esthers woning bekeken. De CV-ketel staat nu op 60 graden in plaats van 80 graden en verschillende radiatoren in huis zijn dichtgedraaid. Door de ketel op 60 graden te zetten, hoeft hij minder hard te stoken voor het opwarmen van de woning. Daarnaast is het niet nodig om de verwarming aan te zetten in kamers waar niemand aanwezig is.

Naast het geven van praktische tips, neemt de adviseur ook de tijd om vragen te beantwoorden. “Hij heeft mij allerlei dingen laten zien en uitgelegd hoe iets werkt en wat de gevolgen daarvan zijn. En af en toe heeft hij mijn denkkronkels recht getrokken, maar op een prettige manier. Ik heb er heel veel van geleerd.” Esther vond het gesprek met Sascha prettig en heel nuttig. “Hier kan ik wat mee!”.

esther-klant-ervaring-susteen

Energiebespaarbox

Gemeente Den Haag heeft voor elke deelnemer een energiebespaarbox samengesteld bestaande uit een water besparende douchekop, radiatorfolie inclusief magneten en stekkerdoos met schakelaar. Sascha heeft voor Esther de radiatorfolie bevestigd achter de radiator. Grote verduurzaammogelijkheden als zonnepanelen en een warmtepomp zijn voor huurders (vaak) niet mogelijk. “Ik huur, dus ik zie er ook niets van terug.”

Invloed op jaarafrekening

Esther krijgt deze maand haar jaarafrekening. Hierop kan zij precies zien hoeveel invloed het uitzetten van bepaalde radiatoren en het verzetten van de keteltemperatuur heeft op haar energierekening. Maar dat er verschil is, is één ding wat zeker is. Een verschil in het wooncomfort heeft Esther niet ervaren. Zij woont nog steeds even fijn en warm in haar appartement.

Praktisch en kost weinig tijd

Esther zou de hulp van Susteen aanraden bij vrienden en familie. Sterker nog, dit heeft zij al gedaan. “Omdat het zo praktisch is en niet al te veel tijd kost. Dan denk ik ja dan zal het best voor iedereen nuttig zijn om gebruik van te maken.”

Wilt u net als Esther verminderen in het energieverbruik? Susteen organiseert samen met onder andere gemeentes verschillende acties om woningen te verduurzamen. Daarnaast kan u zelf Susteen inschakelen voor verschillende adviezen, namelijk het optimaal bespaaradvies, energieneutraal advies, gasloos advies en het warmtepompadvies. Ontdek onze diensten en meld u aan voor het advies die het best bij u past!

Ontdek hier

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud