Lot introduceert energiebespaartool

Onderzoek van Lot Hypotheken toont aan dat slechts 17% van haar klanten zelf actief het onderwerp woningverduurzaming aansnijdt tijdens een hypotheekadviestraject. Om de bewustwording bij huizenzoekers en -bezitters te vergroten introduceert Lot een energiebespaartool op haar website. 

Saskia Buursink, directeur Lot Hypotheken: “Duurzaamheid behoort tot het fundament van Lot Hypotheken. Zo bieden we, sinds de start in 2020, alle klanten een gratis energiebespaarrapport. Onze duurzaamheidshypotheek kent een lagere rente waarmee verduurzaming gefinancierd kan worden. Met de online energiebespaartool wordt hier een dienst aan toegevoegd. Een logische uitbreiding waarmee je direct inzicht krijgt aan het begin van de klantreis, als onderdeel van oriënterende berekeningen op de website. De consument krijgt met een paar stappen een goed eerste beeld wat verduurzaming kan opleveren.’

stel kijkt naar elkaar tijdens gezamenlijk werk achter laptop

Energiebespaartool is laagdrempelig

De energiebespaartool werkt simpel en is heel laagdrempelig. Door enkele gegevens in te voeren wordt inzichtelijk wat energiebesparende maatregelen kosten en kunnen opleveren. We zetten de besparing af tegen de lasten van de hypotheek. Dan is direct duidelijk hoe hoog de besparing onderaan de streep is.  Mocht u de besparing interessant lijken, dan biedt Lot ook een gratis energierapport aan. Dit rapport wordt door Susteen opgesteld. Hierdoor weet u exact wat er mogelijk is en kunt u direct aan de slag.

Onderzoek woningverduurzaming

Buursink: “We zien dat steeds meer consumenten aan verduurzamen denken en er ook toe over gaan. Toch toont ons onderzoek aan dat veel klanten (bijna 70%) nog niet goed weten wat precies de mogelijkheden zijn. Van de respondenten brengt slechts 17% het onderwerp zelf ter sprake tijdens een hypotheekadviesgesprek tegenover slechts 25% waar de adviseur het onderwerp benoemt. In bijna 60% van de situaties wordt het onderwerp dus helemaal niet besproken. We hopen dat onze nieuwe energiebespaartool de drempel voor zowel adviseurs als consumenten verlaagt om hier wel over in gesprek te gaan.”

Delen via:

Delen via:

Gerelateerd bericht

Ga naar de inhoud